Entinen Huuhkajat-luotsi menetti malttinsa naistuomarille – latoi lehdistölle kovaa tekstiä: "Tämä on skandaali"

Huuhkajien entinen päävalmentaja Stuart Baxter menetti malttinsa täysin Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason ottelussa tiistaina.

Superettanissa pelaavaa Helsingborgia luotsaava Baxter sai suoran punaisen kortin Landskronaa vastaan pelatun ottelun loppuhetkillä, kun vierasjoukkue Landskrona sai lisäajalla rangaistuspotkun ja isäntien Pavle Vagic komennettiin toisen keltaisen kortin myötä ulos.

Huuhkajia 2000-luvun lopussa valmentanut Baxter ei sulattanut tuomiota ja antoi tulisen palautteen ottelun tuomarina toimineelle Tess Olofssonille.

– Tämä on v***nmoinen skandaali, Baxter vaahtosi kentän laidalla Aftonbladetin mukaan.

Landskrona teki rangaistuspotkusta voittomaalin ja veti 2-1-voiton loppuhetken maalilla. Baxter ei säästellyt sanojaan lehdistötilaisuudessa.

– On traagista Ruotsin jalkapallolle, että tuo tuomio meni noin. Pelin aikana tehtiin sanoin kuvaamattomia päätöksiä. Rangaistuspotkua edeltäneestä tilanteessa meidän pelaajaamme työnnettiin selvästi selästä, Baxter vaahtosi pressitilaisuudessa.

– En pitänyt myöskään neljännestä erotuomarista. Hän pyysi minua olemaan hiljaa. Tämä oli hyvin hapan loppu pelille, Baxter jatkaa.

Vierasjoukkue Landskronan päävalmentaja Max Mölder asettui puolustamaan päätuomari Olofssonia.

– Mielestäni hän on sarjan paras tuomari ja näytti sen koko matsin ajan. Hän oli tarpeeksi rohkea viheltämään rangaistuspotkun lopussa.

Mölderin puolustuspuhe ei rauhoittanut Baxteria.

– Jos hän on rohkea, miksi hän ei ollut tarpeeksi rohkea viheltämään vapaapotkua? Tämä ei ollut sarjan parhaan tuomarin arvoinen suoritus. Tällä ei ole mitään tekemistä hänen sukupuolensa kanssa, vaan perustuu puhtaasti hänen päätöksiinsä, Baxter ihmetteli Fotbollskanalenin mukaan.

Ottelun tuominnut Tess Olofsson joutui poistumaan loppuvihellyksen jälkeen kentältä turvamiesten saattamana.

Lue myös:

    Uusimmat