EM-kisoista pudonnut Tanska järkyttyi tuomaritoiminnasta – "Naurettavaa"

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand ja luottopuolustaja Joachim Andersen antoivat painokasta kritiikkiä Saksa-neljännesvälierän päätuomarina toimineelle Michael Oliverille.

Toisella jaksolla nähtiin kaksi kiistanalaista tuomiota. Ensin Tanskan Joachim Andersen iski pallon Saksan verkkoon, mutta VAR hylkäsi osuman paitsiona. Paitsiotuomio oli tiukin mahdollinen, sillä tanskalaispelaaja oli paitsiossa vain varpaan mitalla.

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand pitää senttipelillä tuomittavia paitsioita naurettavina.

– Minulla on kuva tässä. Kyse oli yhdestä senttimetristä. He katsoivat yhtä senttimetriä. Se on naurettavaa. Ei jalkapallo voi olla sellaista, jossa VARin on pakko löytää jopa senttimetrin erot, Hjulmand tylyttää Aftonbladetin mukaan.

Hylkäyksen jälkeen synkät pilvet lankesivat Tanskan ylle, sillä vain puoli minuuttia pelin jatkumisen jälkeen pallo vietiin toisessa päässä rangaistuspisteelle pallon osuttua hylätyn maalin iskeneen Andersenin käteen.

– 16 sekuntia myöhemmin he saivat rangaistuspotkun. Olen kyllästynyt käsivirhesääntöön. En voi pyytää pelaajia juoksemaan kädet selkänsä takana. On normaalia juosta kädet sivulla ja Joachim juoksi luonnollisessa asennossa, Hjulmand sanoo.

Andersenkaan ei sulattanut rangaistuspotkutuomiota.

– Hän on puoli metriä minusta ja potkaisee pallon käteeni, joka oli luonnollisessa asennossa. Se ei voi koskaan olla rangaistuspotku. Se on hullua. Yksi huonoimmista tuomarisuorituksista, joita olen urallani nähnyt, Andersen kritisoi Ekstrabladetille.

Saksa siirtyi rangaistuspotkusta 1–0-johtoon ja voitti ottelun lopulta 2–0. Tämä tarkoitti sitä, että Tanskan turnaus päättyi. 

Lue myös:

    Uusimmat