26 vuotta vankeudessa istunut perhesurmaaja teloitettiin – kiitti viimeisinä sanoinaan vankilaa kohtelustaan: "Minä olen valmis"

Yhdysvalloissa Teksasissa Meksikon kansalainen Roberto Moreno Ramos teloitettiin keskiviikkoyönä. Hänet oli tuomittu kuolemaan vuonna 1992 vaimonsa ja kahden lapsensa tappamisesta. Ramos oli istunut vankilassa 26 vuotta.

Roberto Moreno Ramos syntyi ja kasvoi Meksikossa ennen kuin hänen perheensä muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1970. Ramos tappoi lekalla 42-vuotiaan vaimonsa Letician, 7-vuotiaan tyttärensä Abigailin ja 3-vuotiaan poikansa Jonathanin kotonaan Progresossa, joka sijaitsee lähellä Meksikon rajaa.

Meksikon viranomaiset yrittivät vedota Yhdysvaltain eri oikeusasteisiin estääkseen Ramosin teloituksen. Vetoomusta he perustelivat sillä, ettei Ramosille pidätyshetkellä kerrottu, että hän voisi saada apua Meksikon viranomaisilta. USA:n korkein oikeus hylkäsi kuitenkin kaikki vetoomukset.

Ramosin asianajaja Danalynn Recer sanoi, että oikeus kieltäytyi ottamasta huomioon todisteita Ramosin mielenterveyshäiriöstä ja lapsuuden traumoista, jotka ovat vaikuttaneet hänen käytökseensä.

Asianajajan mukaan Ramos kärsi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä sekä aivovauriosta, joka vaikutti hänen kykyynsä kontrolloida impulsseja ja säädellä tunteita. Lapsuudessa hän joutui perheessään myös brutaalin väkivallan uhriksi.

Tuomiosta päättävät viranomaiset olivat kuitenkin sitä mieltä, että kuolemantuomio oli sopiva johtuen Ramosin väkivaltaisesta ja vaarallisesta luonteesta. Viranomaiset sanoivat Ramosin nuijineen perheensä kuoliaaksi ja haudanneen heidät kylpyhuoneen lattian alle voidakseen mennä naimisiin naisen kanssa, jonka kanssa hänellä oli avioliiton ulkopuolinen suhde.

Viimeisessä puheenvuorossaan ennen kuolemaansa Ramos kiitti Meksikon konsulaattia avusta ja sanoi olevansa kiitollinen inhimillisestä kohtelusta, jota hän oli saanut vankilassa Teksasissa.

– Kiitos Jumala. Herra, lähetä minulle enkelien kärryt. Minä olen valmis, Ramos sanoi.

Ramos teloitettiin tappavalla ruiskeella. Kun kuolettava annos voimakasta sedatiivista pentobarbitaalia alkoi vaikuttaa, Ramos hengitti ensin syvään, hengitys pihisi hetken ja sitten Ramos alkoi kuorsata.

Sekuntien kuluttua kaikki liike pysähtyi. Yksitoista minuuttia myöhemmin Ramos julistettiin kuolleeksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja