Entinen Children of Bodom -kitaristi avoimena Ylen haastattelussa: "Tuntuu, että Laihon pojalla on noussut hattuun"

Metalliyhtye Children of Bodomin ex-kitaristi Roope Latvala latelee Ylen haastattelussa rankkoja syytöksiä yhtyeen nokkamies Alexi Laihoa kohtaan.

Vuoden 2015 keväällä uutisoitiin Suomen tunnetuimpiin metallikitaristeihin lukeutuvan Roope Latvalan eronneen suositun metalliyhtye Children of Bodomin riveistä.

Latvala soitti Children of Bodomissa vuodesta 2003 lähtien.

– Ystävämme, veljemme ja kitaristimme 12 vuoden ajan, Roope, ei ole enää bändissä. Koska tiemme erkanivat hyvissä väleissä, toivomme hänelle vain kaikkea hyvää ja kiitämme häntä siitä, että saimme jakaa viimeiset 12 vuotta elämästämme hänen kanssaan, bändi kirjoitti toukokuussa 2015 Facebook-sivullaan.


Nyt Roope Latvala kertoo oman versionsa tapahtumista laajassa Ylen haastattelussa. Mies ei ole koskenut kitaroihinsa potkujensa jälkeen. 

Children of Bodomista saatujen potkujen jälkeen 1980-luvulla metalliyhtye Stonessa uransa aloittanut Latvala ajautui alamäkeen. Yhtye oli menossa studioon äänittämään yhdeksättä albumiaan ja Latvalalle kerrottiin, että hänen palveluksiaan Children of Bodomissa ei enää tarvita.

Mies vetäytyi kotikulmilleen Helsingin Kannelmäkeen ja alkoi ryypätä.

– Siinä meni kaikki niin päin vittua kuin olla ja voi. Mulle tuli siitä niin kauhea downeri, etten tehnyt seuraavaan vuoteen oikeastaan muuta kuin kittasin kaljaa ja ryvin byrokratiakierteessä. Kitarat mä heitin samana päivänä laukkuun, enkä ole vieläkään avannut. Ne on perkele olleet siellä nyt kaksi vuotta ja toiset pitempäänkin, Latvala kertoo haastattelussa.

– Olen ollut vähän katkera noille jätkille. Sieltä tuli niin puukkoa selkään ja sitten sitä on vielä käännetty lisää. Mykkäkoulusta kaikki alkoi ja mykkäkouluun se myös loppui, saatana. Mä en tiedä mitä mä olen tehnyt. Mä en vaan tiedä.

Ihmiset, joita Latvala luuli ystävikseen, käänsivät hänelle selkänsä. Yksi näistä ihmisistä oli Latvalan mukaan Children of Bodomin laulaja ja kitaristi Alexi Laiho.

– Musta tuntuu, että sillä Laihon pojalla on noussut hattuun tai jotain. Se rupesi katsomaan mua nokanvarttaan pitkin. Nehän suunnittelivat potkuja puoli vuotta, ennen kuin kehtasivat edes sanoa mulle mitään. Sitten ne vaan yhtäkkiä pistivät pihalle, juuri kun piti aloittaa äänitykset, Latvala kertoo haastattelussa.

Tammikuussa 2016 Latvalan paikalle Children of Bodomiin astui Daniel Freyberg. Laihon ja Freybergin lisäksi yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat basisti Henkka T. Blacksmith, kosketinsoittaja Janne Wirman sekä rumpali Jaska Raatikainen.

Katso alla Children of Bodomin kosketinsoittaja Janne Wirmanin videohaastattelu vuodelta 2015.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja