Ensimmäiset sotaa Ukrainasta paenneet lapset aloittavat koulun Tampereella ensi viikolla, rehtori ylistää opettajaansa – "Hän lähti saapuneita perheitä haastattelemaan"

Tamperelaiskoulussa aloittaa kaksi ukrainalaisluokkaa ensi maanantaina – MTV kävi tutustumassa kouluun 4:19
Tällaisia puitteita koulun aloittaville ukrainalaislapsille valmistellaan Tampereella Pellervon koulussa – katso video!

Tampereella Pellervon koulussa valmistellaan pikavauhtia opetuspuitteita kuntoon Ukrainasta paenneille lapsille. Kahdeksan ukrainalaislapsen on määrä aloittaa koulu ensi viikon maanantaina.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Koulun rehtori Maaret Tervonen kiittää ripeästä toiminnasta yhtä koulun opettajista, joka on ukrainankielinen.

– Hän otti siitä heti koppia ja lähti vastaanottokeskukseen saapuneita perheitä haastattelemaan. Meidän erityisopettajamme on itsenäisesti yön pimeinä tunteina käynyt nettiä läpi ja löytänyt materiaalia, joita voidaan hyödyntää heti.

Tervosen mukaan koulussa on tällä hetkellä hyvä tilanne ja mahdollisuus ottaa vastaan lapsia valmistavaan opetukseen, josta koululla on jo aiempaa kokemusta. Myös sopivat tilat löytyivät helposti.

Lapset odottavat koulua innolla

Tällä viikolla Pellervon koulun opetukseen on ilmoittautunut kahdeksan ukrainalaislasta. He ovat iältään 7–14 -vuotiaita.

– Ihan ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen luokkaan tänne on tulossa jatkossakin. Maanantaina aloitamme niiden oppilaiden kanssa, jotka pääsevät paikalle, Tervonen sanoo.

Pellervon kouluun on tulossa toinen ukrainankielinen opettaja huhtikuussa. Heidän lisäkseen ryhmän kanssa valmistavassa opetuksessa aloittaa koulunkäynninohjaaja, joka on suomenkielinen.

Lapset odottavat koulun alkamista innolla.

– Lapset olivat innoissaan, saavat uusia kavereita. Opettajat ajattelevat sitä, että osaavat ottaa lapset oikealla tavalla vastaan, niin että kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleiksi.

MTV Uutiset seuraa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan täällä.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat