Mainos

Ensimmäisen kauden kansanedustajat innoissaan paluusta – "Kuin olisi päässyt omalle stadionille pelaamaan"

Tällä kaudella aloittaneet kansanedustajat ovat päässeet ensimmäistä kertaa remontoituun eduskuntataloon. Pari edellistä vuotta kuluivat väistötiloissa Sibelius-Akatemiassa.

– Tuntuu aivan upealta. Tuntuu siltä, että olisi jalkapallon pelaaja, joka on päässyt omalle stadionille pelaamaan, hehkuttaa vihreiden Ozan Yanar.

Yanar kertoo käyneensä aamulla tutkimassa paikkoja valmiiksi. Hän kävi katsomassa esimerkiksi, miltä istuntosali näyttää.

– Se on niin arvokas sali. Se että näkee oman sukunimensä siellä ja se että siellä käydään tosi merkittävät keskustelut Suomen kannalta, se on tosi tärkeää. On hienoa olla mukana vaikuttamassa Suomen tulevaisuuteen.

Yanar veikkaa, että arvokas sali vaikuttaa myös keskustelun tyyliin.

– Sali vaikuttaa ehkä nokittelun tasoon ja muuhun argumentointiin.

Hän arvioi, että syyskauden tunteita herättävimmät keskustelut käydään taloudesta, maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoiden tilanteesta.

– Ja tietysti on myös se sote, että missä siinä mennään.

Keskustan ensimmäisen kauden kansanedustaja Antti Kurvinen sanoo Sibelius-Akatemian väistötilojen olleen hyvin toimivat, mutta hengeltään aivan erilaiset kuin eduskuntatalo.

– Onhan tämä huomattavasti arvokkaampi. Työskentely väliaikaistiloissa oli hyvin arkista, tästä upeasta rakennuksesta ilmentyy hyvin se työn arvokkuus ja arvo.

Kurvinen kävi katsastamassa istumapaikkansa istuntosalissa maanantaina.

– Ensimmäisen kerran kun astuin istuntosaliin, niin tuli harras olo, kyllä se niin mahtava fiilis oli.

Kurvinen arvioi, että politiikan syksyn keskeisiin teemoihin kuuluu turvallisuuden ohella työllisyys.

– Nyt Suomen talous on kivassa pienessä kasvussa. Mutta on erittäin paljon avoimia työpaikkoja ja silti työttömyys on varsin korkea, miten tämä epäyhtälö saadaan purettua, Kurvinen sanoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.