Ensilumi sataa etelään jopa kaksi viikkoa etuajassa? Meteorologi kuvailee lauantain sääennustetta: "Melkoinen liikennekaaos"

4:59

Sää kylmenee reilusti ja jos ennusteet pitävät paikkansa, lauantaina voi sataa runsaasti lunta. MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen muistuttaa, että nyt on hyvä aika vaihtaa talvirenkaat.

Historiallisen lämmin lokakuu muuttui pian tavanomaiseksi ja nyt sääkartat näyttävät hyytäviä lukemia. MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että tällä viikolla sateet voivat tulla räntänä tai lumena jopa etelässä.

– Torstai-aamu on poutainen, mutta se on ensimmäinen päivä, jolloin sateet saattaisivat tulla räntänä tai lumena.

Ensilumi voi sataa etuajassa

Sää jatkuu perjantaina poutaisena, mutta meteorologin ennusteen mukaan lauantaina Suomeen näyttäisi olevan tulossa sadealue. Silloin etelään on ennustettu runsaasti lumisadetta.

– Ennuste on vielä epävarma, mutta jos tämä toteutuu, se on melkoinen liikennekaaos. Talvirenkaat alkaa olla hyvä vaihtaa tässä vaiheessa, sillä aamut voivat olla liukkaita.

Mannisen mukaan mikäli lauantain ennuste toteutuu, ensilumi voi sataa etelässä jopa pari viikkoa etuajassa. Tilastollisesti ensilumi saadaan etelään marraskuun puolella. 

Saadaanko kotikuntaan lunta? Katso 102 paikkakunnan ennuste tästä!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja