Ennuste pääsiäiseen asti on hämmentävän sateeton: Vaalipäivänä on upea ulkoilusää, mutta yöt ovat hyytäviä etelässä asti: "Pakkaset eivät häviä minnekään"

Suomea hellii nyt korkeapaine, joka kestää ainakin pääsiäisen alkuun asti. Tämän jälkeen on mahdollista, että sää muuttuu epävakaaksi.

Tämän hetken sääennusteiden mukaan viikonloppuun mennään korkeapaineen vallitessa, eli vaalipäivän äänestysprosentti ei jää ainakaan säästä kiinni.

Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo, että Etelä-Suomessa sää on pilvistä, ja lämpötila nousee muutaman asteen plussalle. Pohjanmaalla ja Länsi-Lapissa elohopea hätyyttelee kymmentä lämpöastetta, ja vaalikahvit voikin juoda vaikka auringonpaisteessa terassilla.

Ensi viikon alussa ja pääsiäisen häämöttäessä sää lämpenee edelleen. Viikon alkun lähdetään 5–10 asteen lämmössä. Alangon mukaan ainakin Länsi-Suomessa lähestytään lämpimimmillään viittätoista astetta plussaa viikon puolivälissä.

– Sateettomaltahan tämä näyttää. Jos jossain sataa, niin se on aivan pohjoisessa Lapissa Inarista pohjoiseen. Utsjoen tienoilla voi ajoittain sataa vähän lunta tai räntää, Alanko sanoo.

Sukkasunnuntai vielä arvoitus

Yöt kipuavat pakkaselle koko maassa. 

– Selkeillä paikoilla on yöpakkasia maan eteläosaa myöten. Ne eivät häviä minnekään, Alanko kertoo.

Alanko uskoo, että korkeapaine jatkuu ainakin lankalauantaille saakka. Sukkasunnuntain ja toisen pääsiäispäivän säästä Alanko ei uskalla luvata liikoja.

– Sinne asti korkeapaine nipin napin riittää. Korkeapaine heikkenee juuri silloin, ja odotettavissa on toisenlaista säätä. Ilmeisesti sateitakin jonnekin päin Suomea, ja ainakin Pohjois-Suomessa voi tulla silloin lunta enemmänkin, Alanko sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja