Mainos

Ensi viikolla poutaantuu jälleen – lämpötila kipuaa taas kymmeneen asteeseen

Uusi viikko alkaa poutaisena. Suomessa on korkeapaine ja sää on laajalti selkeää ja aurinkoista.

Ylimmillään lämpötila kohoaa päivällä etelässä 10 asteen vaiheille, pohjoisessakin kylmän pakkasyön jälkeen selvästi plussan puolelle.

Korkeapaine väistyy vähitellen kaakkoon ja tiistaiksi Länsi-Suomeen saapuu vesisadealue. Myös pohjoisessa satelee, Lapissa sateet tulevat lumena ja räntänä. Idässä on vielä poutaa ja osaksi aurinkoistakin ja itärajan tuntumassa lämpötila kohoaa vajaaseen 10 asteeseen

– Keskiviikon vastaisena yönä sadealue leviää itään ja iltapäivällä sataa oikeastaan koko maassa. Lapissa sateet tulevat enimmäkseen lumena, Oulun korkeudella räntänä ja vetenä ja etelässä vetenä. Lämpötila on koko maassa plussan puolella, sillä sateisiin liittyvä matalapaine tuo tullessaan lauhaa ilmaa Suomeen. Keskiviikko on viikon sateisin päivä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Torstaiksi sateet siirtyvä eteläosaltaan Venäjälle, mutta pohjoisessa sateet jatkuvat. Pohjois-Lapissa sateet tulevat lumena, Keski-Lapissa veden sekaisina ja eteläosaltaan vetenä. Perjantaiksi lounaasta saapuu uusia sateita, jotka levittäytyvät vähitellen koko maahan. Sää jatkuu lauhana ja yölläkin ollaan etelässä plussan puolella, pohjoisessa käydään pakkasella.

– Lauantai ja sunnuntai näyttävät enimmäkseen poutaisilta maan eteläosassa, mutta pohjoisessa on epävakaista, samalla sää lämpenee jonkin verran alkuviikosta, toteaa Salojärvi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.