Mainos

Ennuste: Yritysten maksuhäiriöt yleistyvät

Maksuhäiriöiden odotetaan lisääntyvän ensi vuonna entistä useammilla toimialoilla.

Luotot

Suomen Asiakastieto Oy:n tilaaman ennustemallin mukaan maksuhäiriöiden todennäköisyys kasvaa eniten koneiden ja laitteiden tukkukaupassa sekä moottoriajoneuvokaupassa.

Toimialoista keskimääräistä alttiimpia maksuhäiriöille ovat talonrakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemustoiminta. Vähäriskisimpiä toimialoja ennustemallin mukaan ovat sähkö-, kaasu- ja vesihuolto, maa- ja metsätalous, tekstiiliteollisuus sekä kemianteollisuus.

Ennustemalli on osa uutta tutkimusta, joka arvioi yrityksen ja toimialan kehitystä seuraavan puolentoista vuoden aikana.
-Tulokset viittaavat siihen, että heikoimmilla yrityksillä tulokset ja tulosodotukset ovat kääntyneet jyrkkään laskuun. Informaatio- ja telekommunikaatiotoimialan vaikeudet näkyvät paitsi sähköteknisen teollisuuden myös liike-elämää palvelevien yritysten maksuhäiriöiden kasvuna, sanoo ennustemallin kehittäjä, ekonomisti Kari Takala.

Vertailun taustalla on lähes 70 000 yrityksen tilinpäätöstiedot lähes 1000 toimialalta. Lisäksi vertailussa on käytetty välitilinpäätöksiä, tiedotteita ja pörssikursseja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.