Mainos

Ennuste vapun säätyypistä: Epävakaiselta näyttää mutta toivo auringosta elää!

Sään ennustetaan jatkuvan vaihtelevana vapun lähestyessä.

Tänään lunta ja räntää on satanut pohjoisessa ja paikoin Pohjanmaalla. Keskiviikoksi Suomeen virtaa viileää ilmaa pohjoisesta.

– Ensi yönä joitain märkiä lumi- ja räntäsateita voi tulla etelässä asti, mutta tuskin niistä paljoa maahan etelässä jää. Epävakainen sää jatkuu koko loppuviikon, torstaina on hieman poutaisempi päivä. Loppuviikolla sadekuurot yleistyvät. Öisin voi loppuviikolla olla pakkasta paikoin etelässä asti ja osa sateista voi olla lunta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Ukkonen voi jyrähdellä paikoin tänään ja viikonloppuna.

Miltä näyttää vapun sää?

Meteorologeilta on kyselty viime päivinä vapun ennusteita lähes kahden viikon päähän.

– Tarkkaa ennustetta vapun säästä on mahdotonta vielä sanoa. Sama säätyyppi näyttäisi kuitenkin pysyvän paikallaan vappuviikollakin eli laaja matalapaineen alue olisi Pohjois-Euroopan yllä. Näillä näkymin on todennäköisempää, että vappuviikolla on epävakaista säätä kuin aurinkoinen poutajakso. Mutta vaikka sää näyttäisi olevan epävakaista vappuviikolla, ei ole poissuljettua, etteikö vappu voisi olla poutainen ja aurinkoinen. Kaikki on kuitenkin vielä auki, vapusta ei pysty vielä tarkasti sanomaan, toteaa Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.