Ennennäkemätön esiintyminen suorassa televisiolähetyksessä – Apocalyptica ja Paleface muokkasivat ikonisen kappaleen täysin uuteen uskoon

18:42
Paleface paljastaa, miksi suomirap on suositumpaa kuin koskaan.

Apocalypctica ja Paleface esiintyivät ensimmäistä kertaa yhdessä. 

Torstaina (14.1.)  Ylen Urheilugaalassa nähtiin jotain ennennäkemätöntä, kun rap-artisti Paleface ja musiikkiyhtye Apocalyptica yhdistivät voimansa.

Yhtyeen nokkamies Eicca Toppinen kertoo tiedotteessa, että he halusivat keksiä jotain erityistä Urheilugaalaan. 

– Kelasimme, että olis mielenkiintoista tehdä jostain meidän vanhasta biisistä moderni versio, ja rap tuntui kiinnostavimmalta suunnalta, Apocalyptican Toppinen kertoo tiedotteessa. 

Apocalyptica ja Paleface tekivät täysin uuden version vuonna 2004 ilmestyneestä Apocalyptican Bittersweet-kappaleesta, jossa lauloivat mukana Him-yhtyeen Ville Valo ja The Rasmus -bändin Lauri Ylönen.

Uudessa versiossa sanat ovat suomeksi ja sen nimeksi valikoitui Ei vaihtoehtoo

Tiedotteessa kerrotaan, että siitä on käytännössä kuitenkin täysin uusi kappale. Alkuperäinen teos on kuitenkin jykevänä pohjana erityisesti lyriikalle. 

– Me ollaan aina arvostettu todella paljon Palefacea musiikintekijänä ja nerokkaana tekstittäjänä, ja ollaan vuosia mietitty, että olis nastaa tehdä jotain yhdessä. Tää tuntui sopivalta hetkeltä ja kontekstilta, koska me oltiin varmoja, että Paleface lataa tiskiin sellaiset monitasoiset lyriikat kuin pitääkin. Ja just näin tapahtui, Toppinen toteaa tyytyväisenä.

– Eicca otti joulun alla yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä! Olin heti messissä. Olen fanittanut Apoja 90-luvun alkuvaiheista asti. Yhteistyö oli muutenkin luontevaa, sillä teimme hiljattain yhteisen biisin GG Caravan-yhtyeen levylle. Yhdistelin lyriikassa kamppailun tematiikkaa niin tavallisten ihmisten arjessa, kuin urheiluareenoillakin. Sankaritekoja tehdään joka päivä vieroitushoidoissa ja sairaaloiden syöpäosastoilla. Tämä kappale on omistettu kaikille keskellä arjen haasteita, Paleface toteaa tiedotteessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja