Ennätysyleisö todisti Helmareiden suvereenia näytöstä – 20-vuotias huippulupaus säväytti: "Ei päässyt vielä tuulettamaan"

Helmarit juhli ennätysyleisön edessä Helsingissä.

Helmarit voitti Kroatian tyylipuhtaasti maalein 3–0 perjantai-iltana pelatussa Kansojen liigan ottelussa.

Helmarit tarjosi alusta lähtien 7 052 katsojan ennätysyleisölle viihdettä koko rahan edestä. Tähtihyökkääjä Linda Sällström löi alkutahdit jo kuudennella peliminuutilla ja toisella jaksolla Suomi kaunisteli lukemia pitäen Kroatian poissa maalipaikoilta.

Sanni Franssi iski 3–0-loppulukemat ottelun päätöshetkillä. 

– Kyllähän maali aina makealta maistuu, varsinkin maajoukkuepaidassa. Tosi siisti fiilis. Mahtavaa, että oli niin paljon porukkaa, vaikka oli vähän viileä ilma. Tosi siisti päivä kaikin puolin, Franssi hehkuttaa.

Ensimmäistä kertaa avauksessa Helmarit-paidassa viilettänyt Anni Hartikainen, 20, pelasi pirteästi ja oli lähellä ensimmäistä maaliaan, mutta ylärima vesitti tällä kertaa nuoren lupauksen aikeet.

– Jäi vähän kaivelemaan se. Yleensä nuo oikean jalan vedot uppoavat tuonne (verkkoon). Ei päässyt vielä tuulettamaan rajusti. Kyllä vähän jännitys näkyi ja pallo poltteli jalassa, mutta kotiyleisön tuntui koko ajan. Oli hemmetin hyvä fiilis, Hartikainen hymyili ottelun jälkeen.

Helmarit on pelannut Kansojen liigan B-tasolla erinomaisesti ja voittanut kaikki kolme ensimmäistä otteluaan maalierolla 8–0. 

Kesän 2022 EM-kisoissa pelannut joukkue on ottanut positiivisia edistysaskelia kohti maailman huippua.

– Pelaajat ovat sellaisissa seuroissa, jotka menestyvät. He tulevat pelaamaan viikosta toiseen kovia pelejä. Totta kai se auttaa myös meidän maajoukkuetoimintaamme. Suunta näyttää hyvältä, päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi.

– Koko ajan on menty eteenpäin. Onhan tämä jo aika lähellä saman arvoista kuin miesten maajoukkuetoiminta. Ihan huikeita harppauksia on viime vuosina menty eteenpäin. Olen ylpeänä mukana tässä tarinassa, Hartikainen iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat