Mainos

Ennätysmäärä turvapaikanhakijoita palannut vapaaehtoisesti kotimaahansa

Alkuvuoden aikana vapaaehtoisen paluun järjestelmän kautta on palannut ennätysmäärä ulkomaalaisia, kertoo Maahanmuuttovirasto.

Maahanmuuttoviraston mukaan helmikuussa palaajia oli 176, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Maaliskuussa palaaja oli lähes yhtä paljon, 173.

Maaliskuussa palanneista 60 palasi Irakiin. Toiseksi eniten palaajia oli Albaniaan ja kolmanneksi eniten Afganistaniin.

Vapaaehtoisen paluun järjestelmän kautta on kaikkiaan palannut kotimaihinsa 871 henkilöä yhdeksän viime kuukauden aikana.

Loppusyksystä 2015 vapaaehtoisen paluun järjestelmä ruuhkautui, kun monet vasta maahan saapuneet turvapaikanhakijat päättivätkin palata takaisin kotiin. Nyt ruuhka on purettu ja paluu onnistuu yleensä parissa viikossa. 

Noin neljännes vapaaehtoisen paluun kautta palaavista on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Valtaosa palaajista on peruuttanut turvapaikkahakemuksensa.

Palaajien matkajärjestelyistä huolehtii Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM. Vapaaehtoinen paluu kattaa lentoliput ja muut matkustamisesta koituvat kulut.

Lisäksi voidaan maksaa harkinnanvaraista paluuavustusta, jonka suuruus vaihtelee paluumaasta riippuen. Lähes 80 prosenttia palaajista on saanut korkeintaan 200 euroa paluuavustusta matkalippujen lisäksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.