Mainos

Patricia iskeytyi Meksikoon – tuulet liikuttivat jopa autoja

Meksikoa runteleva Patricia-hurrikaani on alkanut laantua edetessään sisämaahan.  

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen NHC:n mukaan Patricia on nyt neloskategorian hurrikaani. NHC ennustaa, että Patricia laantuu edelleen trooppiseksi myrskyksi seuraavien 12 tunnin aikana.  

Patrician myrskytuulet ovat kaataneet puita ja kaatosateet nostattaneet syöksytulvia Meksikon länsirannikolla. Mahdollisista kuolonuhreista ei ole vielä tietoa.  

Patricia iski Meksikoon ennen aamukolmea Suomen aikaa. Ennen maalle iskemistä sen tuulet puhalsivat merellä voimakkaimmillaan jopa liki 90 metriä sekunnissa. Se teki hurrikaanista voimakkaimman, joka on koskaan mitattu läntisellä pallonpuoliskolla.  

Ennen iskeytymistään rannikolle myrsky heikkeni hieman, mutta se oli yhä voimakkaimman viitoskategorian hurrikaani.  

- Tuulet ovat todella kovia. Ne liikuttavat jopa autoja, kertoi hotellityöntekijä Laura Barajas Manzanillon satamakaupungista. 

400 000 ihmistä vaara-alueella  
  
Säätieteilijöiden mukaan joillain alueilla Meksikossa sataa liki puolet vuosittaisesta sademäärästä seuraavien kahden vuorokauden aikana. Sateiden pelätään nostattavan tulvia ja aiheuttavan maanvyöryjä.

Viranomaiset ovat varoittaneet erityisesti Colima-tulivuoren rinteiden kyliä suurten maanvyöryjen vaarasta.  

Patrician tieltä on evakuoitu tuhansia ihmisiä. Lisäksi muun muassa lentokenttiä, satamia ja kouluja on suljettu.  

Meksikon viranomaisten mukaan 400000 ihmistä asuu myrskyn pahiten uhkaamalla alueella. Puerto Vallartan turistikohteessa merenrantahotelleja on evakuoitu ja turisteja kuljetettu suojaan sisämaahan.  

- Vastassamme on hurrikaani, jonka kaltaista emme ole koskaan ennen nähneet, varoitti Meksikon presidentti Enrique Pena Nieto.  

Suomen ulkoministeriön mukaan Patrician uhkaamalla alueella Meksikossa on ainakin 25 suomalaista. Ministeriö ei pysty kertomaan tarkkaa lukua, sillä alueella saattaa olla suomalaisia, jotka eivät ole ilmoittaneet asiasta.  

Ulkoministeriö seuraa tilannetta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.