Ennätyksiä rikkova Sebastian Aho väistelee ylistysvirsiä – "Ei tätä kukaan yksin voi tehdä"

Sebastian Aho on jo nyt kaikkien aikojen tehokkain suomalainen MM-pelaaja, vaikka turnaus on kesken. Hän ei halua pisteidensä takia mitään erikoishuomiota.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla Ahon ennätyksellinen 17. tehopiste samassa MM-turnauksessa.

Eilinen hattutemppu USA:n verkkoon nosti Ahon tehopisteet lukemiin 9+8. Kukaan muu suomalainen ei ole kyennyt 17 pisteeseen yksissä MM-kisoissa. Hän jakaa myös ykköspaikkaa kaikkien aikojen maalimäärässä, eli uusi ennätys syntyy, kun Aho laittaa kiekon seuraavan kerran verkkoon.

Aho on seurannut MM-kisoja koko elämänsä ja tietää, miten hienoja pelaajia Leijonissa on pelannut, joten pakkohan tehosaldon on kolahtaa.

– No, niin, Aho sanoo hieman vaivaantuneena.

– En kyllä ihan rehellisesti sanottuna sitä mieti tällä hetkellä. Sanoinkin, että on hienoja ja mahtavia pelaajia, joiden ohi olen päässyt ja on se joskus sitten myöhemmin kiva juttu. Olen jättänyt sen miettimättä, mietin ihan meidän joukkueen hommia. Täytyy myös muistaa, että minulla on ollut huippujoukkue, jossa olen saanut pelata ja hyvät ketjukaverit sekä hyvä ylivoimapeli. Ei sitä kukaan voi yksin tehdä, Aho muistutti.

Ketjukaverit ovat toden totta säestäneet tehokkaasti: Teuvo Teräväisellä on alkusarjan jälkeen pisteet 5+9=14 ja Veli-Matti Savinaisella 4+3=7. Aho on silti tavattomassa vedossa, 41 vuoteen MM-kisoissa on rikottu 20 pisteen raja vain kerran, sen teki Kanadan Dany Heatley tasan kymmenen vuotta sitten.

Parasta ei olla vielä nähty

Vaikka Aho on merkitty vastustajien papereihin erikoiskirjaimin, ei hän koe joutuneensa normaalista poikkeavaan erityisvartiointiin. Päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi, että joukkue ei ole vielä lähelläkään parasta potentiaaliaan ja myös Aho kokee, että itsestä voi saada vieläkin enemmän irti.

– Haluamme olla koko ajan parempia ja allekirjoitan sen, että voimme olla parempia. Jokainen yksilö voi nostaa tasoaan ja sitä kautta olemme parempia joukkueena ja viisikkona. Loppupeleissä se on aika yksinkertaista: jokainen yksilö valmistautuu ja sitten lyödään kaikki munat samaan koriin ja koitetaan tehdä joukkueena paras mahdollinen tulos, Aho summaa.

Leijonien kohtalonottelu on edessä huomenna Sveitsiä vastaan puolivälierässä. Jos Suomi voittaa, edessä on mitalipelit, tappiolla turnaus päättyy karusti.

Katso myös Ossi Väänäsen muisto Leijonien MM-kultakisoista:

Ossi Väänäsellä muisto Leijonien MM-kultakisoista:"Vaihtoaitiossa oli paniikki" 8:17

Lue myös:

    Uusimmat