Mikael Granlundin läheinen NHL-ystävä pistää Leijonien pakit koville – varoitus vahvuuksista

Sveitsin joukkueessa on Mikael Granlundille erittäin tuttu pelimies, hyökkääjä Nino Niederreiter.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 MTV3:lla.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla Niederreiterin taidonnäyte MM-kisoista.

Granlund ja Niederreiter ovat pelanneet jo viisi vuotta yhdessä Minnesota Wildissa. Granlund on pelannut parilla edellisellä kaudella eniten Mikko Koivun ja Jason Zuckerin kanssa samassa ketjussa, mutta hän on pelannut paljon myös Niederreiterin kanssa samassa vitjassa. Granlund on samaa vuosikertaa (1992) olevan Niederreiterin kanssa läheinen myös jään ulkopuolella.

- Aika paljon vietetään aikaa, hän on yksi parhaista kavereistani siellä, Granlund sanoi.

Kisojen aikana he eivät ole pitäneet suuremmin yhteyttä, ei edes sen jälkeen, kun varmistui, että toisen MM-kisat päättyvät keskinäiseen kohtaamiseen. Kun kypärä on päässä, Granlund keskittyy olennaiseen.

- Kyllä minä olen aina koittanut vain pelata, sitten jutellaan pelin jälkeen. Kun peli on käynnissä, silloin pelataan.

Jos joku Leijonien pelaajista tarvitsee vinkkejä Niederreiteria vastaan pelaamiseen, Granlundilta tulee parhaat avut.

- Hän on ihan huippuluokkaa maalin edustalla. Iso jätkä ja tekee siitä hirveästi riparimaaleja ja ohjauksia ja painii siinä. Todella hyvä pelaaja, joka pystyy myös haastamaan ja voittamaan 1-1-kamppailuja, Granlund listaa sveitsiläisen avuja.

Granlund pystyy nostamaan tasoaan, kun pelit kovenevat. Hän on tehnyt niin MM-kisojen kuin NHL:n pudotuspeleissä erittäin tärkeitä maaleja upeilla yksilöratkaisuilla. Granlundilta voi siis odottaa tänäänkin paljon.

- Aina sitä koittaa olla parhaimmillaan, mutta nämä ovat kaikkein siisteimpiä pelejä. Latausta on aina, mutta näissä on hieno mahdollisuus pärjätä. Aina kun on mahdollisuus voittaa, siksi näistä peleistä nauttii, Granlund sanoo.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi, että pelien jälkipuinneissa pelaajat ovat olleet valmentajia kriittisempiä itseään kohtaan. Granlund on tunnetusti pelaaja, joka tekee kaikkensa, että olisi joka pelissä parempi.

- Kiekkoilijana näet niitä pieniä asioita, joita haluat tehdä paremmin. Se on kriittisyyttä siitä, että haluaa olla parempi. Se on normaalia ja niin pitääkin olla, Granlund totesi.

Lue myös:

    Uusimmat