Mainos

Ennätyksenhaltija vaihtui – tässä on virallisesti maailman vanhin kissa

Ennätyksellisistä tapahtumista ja suorituksista raportoiva Guinnes World Records on julistanut texasilaisen Scooter-nimisen kissan maailman vanhimmaksi elossa olevaksi kissaksi.

Rodultaan siamilainen Scooter syntyi 24 maaliskuuta vuonna 1986, ja se viettikin hiljattain 30-vuotisjuhliaan. Se on elänyt koko elämänsä yhdessä omistajansa Gail Floydin kanssa.

Pienestä pitäen kissa on kiipeillyt omistajansa olkapäille ja kulkenut hänen mukanaan kaikkialle. Kolmen vuosikymmenen aikana mikään ei ole muuttunut. Floyd kertookin kissan herättävän omistajansa joka ikinen aamu kuudelta naukumalla ja hyppimällä ympäriinsä. Se odottaa aina myös omistajaansa uskollisesti ovella tämän palatessa töistä. 

Pitkän iän salaisuus löytyy aktiivisuudesta

Floyd uskoo kissan pitkän iän salaisuuden löytyvän aktiivisuudesta. Omistajansa mukaan Scooter on leikkisä kissa täynnä energiaa. Se herkuttelee lisäksi päivittäin kanalla, joka on sen suurinta herkkua.

– Se pitää ihmisistä ja näkee mielellään uusia paikkoja, Floyd kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Scooter onkin päässyt matkustamaan omistajansa kanssa lähes jokaiseen Yhdysvaltojen osavaltioon.

Kissan elämä ei kuitenkaan ole ollut pelkillä ruusuilla tanssimista, sillä muutama vuosi sitten se mursi jalkansa, joka jouduttiin operoimaan. Eläinlääkärin mukaan Scooter on kuitenkin ihmeellinen kissa, jolla on vahva elämänhalu.

Scooterilla on vielä muutama vuosi matkaa siihen, että se julistettaisiin kaikkien aikojen vanhimmaksi kissaksi. Tämä ennätys kuuluu vuonna 2005 menehtyneelle 38-vuotiaalle Creme Puff -nimiselle kissalle. 

Video: Tälle kissalle meinasi käydä köpelösti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja