Englannista kuuluu kummia: "Suomi ei ole Norwich – aika pudottaa Pukki vaihtopenkille?"

Teemu Pukki summaa Kreikka-tappion:"Kyllä tämä positiivisuudeksi kääntyy tästä aika nopeasti" 3:23
Videolla Teemu Pukin ajatuksia jalkapallon EM-karsintojen päätyttyä.

Norwichin paikallislehti Norwich Evening News räväytti pöytään kovan otsikon: "Onko Norwichin aika pudottaa Pukki ja Buendia penkille?"

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavalla Norwichilla on ollut viime ajat vaikeaa. Seitsemästä viime pelistä on tullut kuusi tappiota ja yksi tasapeli. Maaleja joukkue on onnistunut loihtimaan kyseisellä jaksolla vain kaksi, eikä kumpaakaan ole tehnyt Pukki.

Norwich Evening Newsin jalkapallotoimittaja Chris Lakey katsoo, että Norwichilla on yhdestä kahteen pelaajaa, jotka eivät joudu kamppailemaan paikasta avauskokoonpanosta. Hän nimeää näiksi pelaajiksi suomalaishyökkääjä Pukin ja argentiinalaiskeskikenttäpelaaja Emi Buendian.

Lakey muistuttaa, että Pukki on jäänyt maalitta seitsemässä ottelussa peräjälkeen ja se on hänen heikoin jaksonsa Norwich-aikana. Pukin saldona on yhä kuusi maalia kauden ensimmäisistä viidestä Valioliiga-pelistä.

– Kyllä, hän tekee maaleja Suomelle, mutta Suomi ei ole Norwich. Onko hän poikki? Eikö systeemi toimi hänen kannaltaan? Onko hänellä liikaa paineita? Kannattaisiko Josip Drmiciä (jos hän on kunnossa) kokeilla? Lakey kirjoittaa.

Buendiaan Lakey ottaa siltä osin kantaa, että vaikka hän on neljällä maalisyötöllään Valioliigan tilastoissa toisena, hänen otteissaan tulisi olla lisää kurinalaisuutta. Lakey nostaa esille edellisen ottelun, jossa Watfordin avausmaali syntyi Buendian hölmöilyn jäljiltä.

Norwich kohtaa seuraavassa taistossaan huomenna lauantaina Evertonin vieraissa.

Norwich Evening Newsin kirjoituksesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.