Englannin ruumisrekkaa kuljettaneen miehen vangitsemista jatkettiin – osallistui oikeuskäsittelyyn videolinkin välityksellä

1:37
Video: MTV Uutiset Live kertoi viimeisimmät tiedot Essexin ruumisrekan tapauksesta viime lauantaina.

Britanniassa oikeus on jatkanut Essexin ruumisrekan kuljettajan vangitsemista. Mies ei ollut paikalla Chelmsfordissa Essexissä järjestetyssä istunnossa, vaan osallistui siihen videolinkin välityksellä.

25-vuotiasta pohjoisirlantilaista miestä syytetään 39 taposta, ihmissalakuljetuksesta, laittoman maahanmuuton järjestämisestä ja rahanpesusta.

Miehen kuljettaman rekan kontista löytyi viime viikon keskiviikkona kahdeksan naisen ja 31 miehen ruumiit. Heistä valtaosan epäillään olleen lähtöisin Vietnamista.

Jutussa on miehen lisäksi ainakin kolme muuta epäiltyä, jotka päästettiin viikonloppuna vapaaksi takuita vastaan. Vapaaksi päästettiin 48-vuotias pohjoisirlantilainen mies sekä 38-vuotiaat mies ja nainen Englannista. Heitä on kuultu epäiltynä tapoista ja ihmissalakuljetuksesta.

Myös toinen mies otettiin kiinni

Lisäksi Irlannissa poliisilla on kiinni otettuna mies, joka Belgian viranomaisten mukaan ajoi rekkakontin Zeebruggen satamaan, mistä se jatkoi matkaansa Englannin kanaalin yli. Irlannin poliisi otti miehen kiinni Dublinissa lauantaina.

BBC:n mukaan miehen kiinniotto ei liittynyt Essexin tapahtumiin, mutta poliisi haluaa kuitenkin kuulla miestä. Poliisi ei ole kertonut, mistä häntä mahdollisesti epäillään.

BBC kertoo poliisin tutkivan myös väitteitä, että ruumisrekka kuului kolmen rekan saattueeseen. Joidenkin tietojen mukaan ajoneuvoissa saattoi olla yhteensä noin sata ihmistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja