Mainos

Uutta tietoa 39 ruumista kuljettaneesta rekasta: Poliisi laajentaa tutkimustaan – rekan epäillään olleen osa "laajempaa salajuonta", jossa kuljetettiin jopa 100 siirtolaista

1:37
Video: MTV Uutiset Live kertoi viimeisimmät tiedot Essexin ruumisrekan tapauksesta viime lauantaina.

Rikostutkijat Britanniassa ja Pohjois-Irlannissa yrittävät selvittää, mitkä tekijät johtivat 39 ruumiin löytymiseen rekan kylmäkuljetuskontista viime viikon keskiviikkona. Nyt tutkijat ovat laajentaneet tutkimusta, koska rekan epäillään kuuluneen suurempaan ihmisiä salakuljettaneeseen rekkasaattueeseen, kertovat brittimediat. 

BBC:n mukaan poliisi on kertonut tutkivansa "laajempaa salajuonta" tapauksen yhteydessä. Poliisi on saanut tietoonsa, että rekka saattoi alunperin kuulua suurempaan rekkasaattueeseen, joka salakuljetti yhteensä 100 ihmistä.

Poliisi tutkii, onko Graysin kaupungista Essexistä löydetty rekka vain yksi kolmesta saattueeseen kuuluneesta rekasta. Tällä hetkellä rekan tiedetään saapuneen Belgian Zeebruggen lähtösatamasta.

Henkilöt olivat lukittuina konttiin jo rekan saapuessa lähtösatamaansa Zeebruggessa, uutisoi The Guardian aiemmin.

Dna-näytteitä lähetetty Vietnamiin

Viime keskiviikkona rekan kylmäkuljetuskontista löydetyn 39 vainajan henkilöllisyydet ovat yhä epäselviä, mutta heidän uskotaan olevan Kiinan ja Vietnamin kansalaisia. 

Alunperin uhrien luultiin olevan kokonaan kiinalaisia, mutta pian vietnamilaiset perheet ottivat yhteyttä viranomaisiin ja kertoivat uskovansa läheistensä olevan uhrien joukossa.

BBC:n mukaan rekkakontista löytyneillä vainajilla oli hyvin vähän henkilöllisyyteen viittavia asiakirjoja mukanaan, joten tutkijat turvautuvat dna-näytteisiin ja tuntomerkkeihin.

Essexin poliisin mukaan kyse on isoimmasta uhrien tunnistusoperaatiosta yksikön historiassa.

Vietnamin poliisi on alkanut keräämään dna-näytteitä vietnamilaisilta perheiltä, joiden läheisten uskotaan olevan vainajien joukossa. Perheille on myös näytetty valokuvia uhreista tunnistusten toivossa. 

Rekan kuljettaja tänään oikeuteen

Vainajien uskotaan olleen siirtolaisia, joita ihmissalakuljettajat ovat kuljettaneet ihmiskaupan yhteydessä.

Rekan kuljettajaa odotetaan tänään oikeuden eteen. 25-vuotiasta pohjoisirlantilaista kuljettajaa syytetään 39 taposta ja ihmissalakuljetuksesta.

Essexin poliisin mukaan syytteisiin kuuluu myös laittoman maahanmuuton järjestäminen ja rahanpesu.

Kolme muuta tragediasta epäiltyä on päästetty vapaaksi takuita vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja