Energiateollisuus puolustaa sähköverkkoyhtiöitä: "Investoinnit ovat kannattaneet ja hyödyttäneet asiakkaita"

0:58
Video Aila-myrskystä: Turpeisten perhe jäi Luvialle mottiin kaatuneen puun vuoksi – sähköt ovat myös poikki: "Yöllä kuului ääniä, kun puita kaatui"

Energiateollisuus ry puolustaa sähköverkkoyhtiöitä tiedotteessaan.

Eilen Yle uutisoi rajusta sähkönsiirtohintojen noususta viime vuosina, mikä johtui viranomaispäätöksestä, joka mahdollisti suuremmat tuotot verkkoyhtiöille.

Etujärjestön mukaan verkkoyhtiöt investoivat kolmanneksen liikevaihdostaan joka vuosi verkon parantamiseen.

– Viimeaikaisista uutisista on saattanut syntyä virheellinen käsitys siitä, että verkkopalvelun hinnankorotuksia ei käytetä investointeihin, Energiateollisuus ry:n energiaverkoista vastaava johtaja Kenneth Hänninen kertoo.

"Investoinnit ovat kannattaneet"

Esimerkkinä hän käyttää jouluna 2011 ollutta Tapani-myrskyä ja tänä syksynä ollutta Aila-myrskyä.

Energiateollisuuden mukaan tuulenvoimakkuus oli yhtä kova molemmissa myrskyissä. Kuitenkin vain viidennes Tapani-myrskyn talouksista oli ilman sähköä Ailan aikana eli 100 000 taloutta.

– Tämä on selvä osoitus siitä, että investoinnit ovat kannattaneet ja hyödyttäneet asiakkaita, Hänninen puolustaa.

Energiateollisuuden mukaan yhtiöt investoivat maakaapeleiden lisäksi myös muihin toimitusvarmuutta parantaviin kohteisiin.

Lähes miljardin vuosittaiset investoinnit ovat noin 15 prosenttia koko suomalaisen teollisuuden investoinneista, tiedotteessa kerrotaan. 

– Toimitusvarmuuden parantaminen näkyy verkkopalvelumaksussa, mutta kotitaloudet saavat vastineeksi varmaa sähköä, Hänninen toteaa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja