ENCEn ilmiömäinen turnaus päättyi finaalitappioon – suomalaisjoukkue kuittasi kuitenkin 130 000 euroa

Suomalaisjoukkue ENCE eSports hävisi Puolan Katowicessa sunnuntaina pelatun Counter-Strike:Global Offensiven major-turnauksen finaalin suoraan 0-2 (11–16, 4–16).

ENCE kohtasi finaalissa hallitsevan mestarin Astraliksen, jota pidetään maailman parhaana. Tanskalaisjoukkue näytti olevansa tittelin arvoinen, sillä se oli toisella kartalla ylivoimainen 16–4 .

Altavastaajan asemasta finaaliin lähtenyt ENCE aloitti ensimmäisen kartan vahvasti ja pysyi alussa tiukasti mukana. Sami ”xseveN” Laasanen johti joukkuetta hienosti.

Astralis oli kuitenkin tehokas ja pääsi jopa 11-4-johtoasemaan. Tanskalaiset olivat vahvoja ja veivät ensimmäisen kartan 16–11 Andreas ”Xyp9X” Hoejslethin johdolla.

Tanskalaistiimi hävisi turnauksessa vain yhden kartan.

ENCEn tiimin muodostavat Aleksi ”allu” Jalli,Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Sami ”xseveN” Laasanen, Jani ”Aerial” Jussila ja Jere ”sergej” Salo. Joukkueen tie finaaliin ei ollut itsestäänselvyys, sillä suomalaiset pääsivät major-turnaukseen karsintojen kautta.

ENCE oli turnauksessa monta kertaa takaa-ajoasemassa tai selkä seinää vasten, mutta nousi finaali poislukien joka kerta voittoon.

Suomalaisryhmän epävirallinen maailmanrankingsijoitus on yhdeksäs, mutta se onnistui finaaliin edetessään kaatamaan puolivälierässä maailman toiseksi parhaaksi joukkueeksi rankatun Team Liquidin ja lauantaina rankingin kolmosen Natus Vinceren.

Lue myös:

    Uusimmat