Enää pelkkä lasten hoitaminen ei riitä – eliittipiireissä lastenhoitajat huolehtivat ja hemmottelevat myös vanhempia: "Aluksi se tuntui hiukan kiusalliselta"

Kuka hoitaa sairasta lasta kotona? 10:19

Eliittipiireissä lastenhoitajilta vaaditaan jo monelaisia erityistaitoja. Pelkkä lastenhoito ei monille hyvätuloisille vanhemmille enää riitää, kertoo New York Post.

Antaisitko vieraan hoitaa kipeää lastasi, jotta pääsisit töihin? Katso yllä olevalta videolta keskustelua työnantajien tarjoamista hoitopalveluista!

Yhdysvalloissa hyvätuloisissa perheissä riittää kysyntää lastenhoitajille, jotka voivat hoitaa vanhempienkin tarpeita siinä sivussa.

New Yorkin eliittipiireissä "superlastenhoitajien" pitää vaikkapa olla valmiita hierontoihin, suunnittelemaan lapselle vaatteita tai hiustenlaittoon.

Esimerkiksi kahden lapsen isä ja vaateliike Blue & Creamin omistaja Jeff Goldstein kertoo, että hän saa lastenhoitajaltaan säännöllisesti hieronnan lasten mentyä nukkumaan.

– Aluksi se tuntui hiukan kiusalliselta. Mutta sitten, se oli niin mukavaa, hän kommentoi New York Postille.

Joogaa ja kampauksia lapsille ja vanhemmille

Manhattanilla lastenhoitajia välittävän yrityksen omistaja Limor Weinstein kertoo, että esimerkiksi eräs perhe, johon kuuluivat 4 ja 7 -vuotiaat lapset, halusivat lastenhoitajan, jolla oli myös joogaohjaajan pätevyys.

Nyt perheen isä saa yksityisen 30 minuutin joogahetken työpaikallaan joka päivä, kun lapset ovat koulussa ja lapsille se on luvassa osana koulun jälkeisiä leikkihetkiä.

Vastikään toinen äiti taas palkkasi perheeseensä lastenhoitajaksi henkilön, jolla on myös kosmetologin pätevyys. Nyt hän laittaa kahden tyttären ja äidin hiukset päivittäin, ja tekee myös äidille kasvohoitoja ja manikyyrejä.

– Hyvätuloisilla perheillä on tietty tapa tarkastella asioita. He ymmärtävät haastatellessaan ihmisiä, että he voivat saada paljon enemmän kuin heidän perustarpeensa ovat, kommentoi toisen työnvälitysfirman varapuheenjohtaja Seth Norman Greenberg.

Tähän kukaan lastenhoitaja ei ryhtynyt

Yrityksistä kuitenkin muistutetaan, että "superlastenhoitajat" vaativat useimmiten noin kymmenen dollaria enemmän palkkaa tunnilta, tavallisen 20 dollarin tuntipalkan päälle.

Kaikkiin tarpeisiin lastenhoitajia välittävät yritykset eivät kuitenkaan ole pystyneet vastaamaan. Eräs syrjemmällä New Yorkissa asuva perhe toivoi lastenhoitajaa, joka voisi tarvittaessa käyttää paukkupatruuna-asetta pelotellakseen alueen karhuja.

– Emme valitettavasti löytäneet ketään. Moni New Yorkin lastenhoitaja ei ole valmis siihen, Greenberg kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja