Enää neljä koronavirukselle altistunutta Lapin-matkailijaa löytämättä

Ivalon terveyskeskus oikoo vääriä tietoja: vastaanottoaikoja ei ole peruttu koronavirusepäilyjen vuoksi – näin kunnassa varaudutaan 3:13
Ivalon terveyskeskus toimii normaalisti eikä vastaanottoaikoja ole peruttu.

Lapin sairaanhoitopiiri on tavoittanut suurimman osan niistä matkailijoista, jotka ovat altistuneet koronavirukselle.

He ovat osallistuneet samaan matkailutapahtumaan kuin tartunnan saanut kiinalaisnainen, joka on hoidettavana Lapin keskussairaalassa. Infektioylilääkäri Markku Broas kertoi sunnuntaina, että etsittävänä on enää neljää matkailijaa.

Broasin mukaan on varmistunut, että kaksi tapahtumaan ilmoittautunutta kiinalaista ei lopulta lähtenytkään mukaan. Lisäksi yksi etsitty matkailuyrityksen työntekijä on kertonut, että hän ei ollut mukana retkellä vaan oli kyseisenä päivänä toimistotöissä.

Kolme koronavirukselle altistunutta Lapin-matkailijaa on palannut kotimaihinsa. He ovat kotoisin Singaporesta ja Ranskasta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on ottanut yhteyttä näiden maiden terveysviranomaisiin.

Matkailutapahtumaan oli mahdollista ilmoittautua etunimellä tai nimimerkillä. Siksi useiden osanottajien henkilöllisyyttä on ollut vaikea selvittää.

Ne koronavirukselle altistuneet, jotka on tavoitettu Suomesta, on määrätty karanteeniin. Altistuneiden joukossa on matkailijoiden lisäksi kaksi hoitohenkilökuntaan kuuluvaa. He ovat kotikaranteenissa.

Lue myös:

    Uusimmat