14 ihmisen koronaviruskaranteeni päättyy Lapissa – uusia tapauksia ei ole ilmennyt

7:11
Lapissa eristettiin alun perin kymmenen koronavirukselle altistunutta ihmistä.

Lapissa koronavirukselle altistuneiden 14 ihmisen karanteeniaika päättyy maanantaina iltapäivällä. Karanteeni on kestänyt kaksi viikkoa.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broasin mukaan potilailla ei ole ilmennyt oireiluja. Hän kuvailee karanteeniajan sujuneen hyvin.

Lapin keskussairaalassa on ollut karanteenissa 6 ihmistä. Heistä kahden osalta karanteeniaika tuli täyteen lauantaina. Lisäksi Inarin kunnan alueella on ollut karanteenissa 8 ihmistä. Altistuneista 4 on suomalaisia ja loput ulkomaalaisia.

Viralliset päätökset karanteenin päättymisestä tehdään tänään keskipäivällä. Vasta sen jälkeen karanteenin päättyminen voidaan sanoa varmaksi.

Uusia koronatapauksia ei ole ilmennyt

Lapin keskussairaalassa oli aiemmin runsaan viikon ajan eristyksissä kiinalaisnainen, jolla todettiin Wuhan-koronavirustartunta. Tapaus oli Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa.

Nainen todettiin myöhemmin oireettomaksi. Nyt karanteenissa olleista osa oli osallistunut samaan matkailutapahtumaan kyseisen naisen kanssa. Sairaudelle altistuneiden joukossa on matkailijoiden lisäksi kaksi hoitohenkilökuntaan kuuluvaa. He ovat olleet kotikaranteenissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja