"En usko eläköitymiseen" – 100-vuotias rouva tekee töitä kuutena päivänä viikossa

Felimina Rotundon, 100, mielestä työnteko ja ihmisten kanssa toimiminen pitää mielen nuorena. Hän on ollut työelämässä 85 vuotta.

New Yorkin osavaltiossa asuva Felimina Rotundo on 100-vuotias rouva New Yorkin Buffalosta, joka tekee Today.comin mukaan töitä kuutena päivänä viikossa ja 11 tuntia päivässä.

– En usko eläköitymiseen, Rotundo sanoi Todaylle.

– Mielestäni 65-vuotias on vielä nuori. Jos olisin jäänyt eläkkeelle 65-vuotiaana, mitä olisin tehnyt kaikki nämä vuodet? Olisin tullut hulluksi! Teen töitä koska rakastan ihmisiä. Haluan olla ihmisten ympäröimänä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Työnteko pitää nuorena

Rotundo työskentelee pesulassa maanantaista lauantaihin aamukuudesta iltaseitsemään. Hänen työnkuvaansa kuuluu vaatteiden peseminen ja viikkaaminen. Rotundo uskoo työnteon pitävän hänet nuorena.

– Tämän takia vanhainkodit ovat täynnä sairaita ihmisiä. Heillä ei ole tarpeeksi tekemistä ja siksi heidän mielensä rappeutuvat.

100 vuotta elokuussa täyttänyt Rotundo on tehnyt töitä kaikkiaan 85 vuotta. Sen ohella hän on kasvattanut kaksi lasta miehensä kanssa, joka työskentelee baarimikkona.

– Ensimmäinen työpaikkani oli kenkätehtaalla Pennsylvaniassa. Olin silloin 15-vuotias, Rotundo kertoo.

– Se oli melkein kuin orjatyötä. Palkkani oli 10 dollaria viikossa, ja tein työtä 40 tuntia. En kuitenkaan koskaan valittanut. Olin iloinen, että minulla oli töitä.

Lama opetti selviämään

Rotundo oli teini-ikäinen, kun suuri lama iski Yhdysvaltoihin 1930-luvulla. Hänen mukaansa lamalla oli suuri vaikutus hänen työmoraaliinsa.

– Jotta voi ymmärtää, mitä kovat ajat tarkoittavat, on täytynyt elää lama-aikana. Silloin yrittää vain selviytyä, mikä opettaa tekemään kovasti töitä saadakseen edes vähän rahaa. Se tekee itsenäiseksi ja sitä voi sanoa selvinneensä kovista ajoista.

Rotundo asuu parin korttelin päässä nykyiseltä työpaikaltaan. Vapaa-aikanaan hän yrittää pysyä kiireisenä.

– Uskon, että ihmisten ympäröimänä pysyminen pitää mielen aktiivisena. Televisiosta katson vain uutiset. Lehden luen joka päivä, koska siitä saa enemmän tietoa.

Rotundo toivoo, että hänen jaksamisensa vielä 100-vuotiaanakin osoittaisi ihmisille, että iäkkäätkin ihmiset ovat arvokkaita.

Lähde: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat