”En tehnyt yhtään virhettä” – Lewis Hamilton kiistää jyrkästi tallinsa selityksen tappiosta Valtteri Bottakselle

Lewis Hamiltonin mukaan Mercedeksen antama selitys hänen autoonsa Australian F1-kisassa iskeneelle vauriolle ei voi pitää paikkaansa. Brittikuski ei myönnä ajaneensa kisan alussa radan reunuksen yli.

Hamilton jäi F1-kauden avauksessa pahasti tallikaverinsa Valtteri Bottaksen vauhdista. Heti kisan jälkeen Mercedes ilmoitti, että mestarin auton pohjalevyssä oli havaittu iso vaurio.

Seuraavalla viikolla Mercedes jatkoi Hamiltonin heikon kisavauhdin selventämistä julkaisemalla kuvan rikkoutuneesta pohjalevystä, josta puuttui iso palanen. Videolla tallin päästrategisti James Vowles kertoi tiimin uskovan vahingon syntyneen kanttarien yli ajettaessa.

Hamilton ei niellyt tätä selitystä.

– Näimme pudotuksen suoritustasossa kierrokselta neljä alkaen, Hamilton kommentoi Autosportin mukaan Bahrainissa.

– Siitä tehtiin oletus, että se aiheutui kanttareista, mutten ajanut minkään kanttarien yli sen enempää kuin aiemminkaan, joten se johtui todennäköisemmin jostain romusta, joka oli tullut muista autoista, hän jatkaa.

– Se voi johtua siitä, mutta tämä on vain arvailua. En tehnyt yhtään virhettä tai mennyt leveäksi vahinkoa aiheuttaen vahinkoa. Mutta se oli kyllä iso menetys suorituskyvylle.

Hamilton sijoittui kisassa toiseksi, mutta joutui alkuvaiheessa Ferrarin Sebastian Vettelin ja Red Bullin Max Verstappenin uhkaamaksi.

Lue myös:

    Uusimmat