”En päästä irti, ennen kuin hän tekee niin” – äidiltä kaunis kirjoitus lasten kasvamisesta

Äiti kertoo hetkistä, jotka saavat hänet pitämään nuorimmasta lapsestaan kiinni entistä tiukemmin. Hän ei ole lapsi ikuisesti. 

Heti kun hänen miehensä on noussut aamuisin ylös, kolmen lapsen äiti Katie Bingham-Smith kertoo kuopuksensa juoksevan makuuhuoneeseen hiukset pörröllään valmiina hyppäämään sänkyyn. Vaikka jokainen perheen lapsista on tehnyt samaa, äiti kertoo kuopuksen olevan heistä ainoa, joka näyttää tarvitsevan edelleen hieman äiti-aikaa ensimmäisenä aamulla.

– En luovu tästä tästä tavasta, ennen kuin hän antaa, Smith toteaa Scary Mommy -sivuston kirjoituksessaan.

Sama ajatus pyörii äidin päässä myös niinä hetkinä, jolloin omiin touhuihinsa keskittynyt lapsi yhtäkkiä pysäyttää äitinsä, rutistaa tiukasti ja kertoo rakastavansa häntä. Nämä ovat hetkiä, jolloin äiti ei aio laskea irti, ennen kuin hänen poikansa tekee niin.

– Olimmepa sitten kotona tai julkisella paikalla, aina musiikin soidessa hän alkaa automaattisesti tanssia. Joskus me tanssimme kädet toistemme ympärillä, joskus metrien päässä toisistamme. Kaksi vanhempaa lastani ovat häpeissään, mutta minä en välitä, eikä hänkään. En koskaan lakkaa tanssimasta, ennen kuin hän tekee niin.

Äiti aikoo pitää tiukasti kiinni jokaisesta hetkestä – joka ikisestä 

Äiti aikoo vastata myös myöntävästi niin kauan kuin poika vain haluaa ottaa hassuja yhteiskuvia. Hän aikoo myös maata vihanpurkauksen saaneen poikansa vieressä niin kauan, kun hän vai antaa tehdä niin, sekä jatkaa halailua ja pussailua, kunnes hänen poikansa työntää hänet pois.

– Hän antaa minun pitää häntä kädestä silloin, kun ylitämme katua, olemme keskellä väkijoukkoa tai silloin, kun minusta vain tuntuu siltä. Ei hän tarvitsisi minua siihen enää. Ei ole enää mahdollisuutta siihen, että hän juoksisi pois luotani, sillä hän ymmärtää pysyä lähelläni. Joka kerta kun tavoittelen hänen kättään, hän ottaa siitä kiinni. En päästä irti, ennen kuin hän tekee niin.

Smith kertoo ymmärtävänsä, että pian poika kasvaa, aivan kuten hänen sisaruksensa; pian hän ei enää tanssi keskellä katua tai anna suukotella aamuisin.

– Hän on minun nuorin lapseni, enkä anna hänen mennä, en, ennen kuin hän tekee niin, Smith toteaa.

– Siihen asti, me syleilemme toisiamme keskellä makuuhuonetta, pidämme toisiamme kädestä ruokakaupassa ja otamme yhteiskuvia satunnaisissa paikoissa. Ja minä aion antaa kaikkeni, pitää kiinni näistä hetkistä, jokaisesta.

Lähde: ScaryMommy

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.