Mainos

"En edes tiennyt, että Lappi on olemassa" – Kuvat Suomen Lapista pääsivät maailmanlaajuiseen levitykseen

1:46

Päivän valkeneminen Kemijoella on valtavan kaunis näky. Ja suomalaiselle se on todella kaunis näky, kun se päätyy vielä maailmanlaajuiseen kuvalevitykseen miljoonien ihmisten ulottuville.

Brittiläinen videokuvaa välittävä kuvatoimisto APTN on lähettänyt kauniit Kemijoen maisemat ja paljon muitakin postikorttimaisia videokuvia kansainväliseen kuvalevitykseen. Yhtiö on tehnyt kuuden minuutin kuvakoosteen, jossa näytetään Lapin parhaat puolet.

Suomalaista katsojaa huvittavat erityisesti Lappiin ihastuneiden ulkomaalaisten turistien kommentit.

– Jos olen rehellinen, niin emme olleet kuulleetkaan aiemmin Lapista, perheensä Rovaniemelle tuonut brittiläinen Tracy Tao sanoo.

APTN kertoo, että Lapissa vierailee yli 350 tuhatta ulkomaalaista turistia. Erityisesti aasialaisia turisteja Lapista löytyy yhä enemmän. Kaiken kaikkiaan lentojen määrä ylittää jo edellisen huippuvuoden, joka oli 2007.

– Aasiassa emme näe revontulia tai joulupukkia, japanilainen Hana Yokobatake kertoo syyn tulla lomailemaan juuri Suomen Lappiin.

Kuvissa esitellään Napapiirin jääravintola, jossa lapsillakin on hauskaa, joulupukin postipaja ja uusi hotelli, jossa jäljitellään lapsuuden puumajoja.

Walesilainen Grantin perhe on niinikään ihastunut Lappiin ja myös suomalaisiin.

– Kun tulee tänne katsomaan lunta ja vaikkapa tonttuja, ilmapiiriä ja suomalaisia ihmisiä, niin näitä kokemuksia ei voi pukea sanoiksi. Tämä on taianomainen paikka, Aaron Grant kertoo videolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.