Emilia sovitti koon 44 shortseja, joutui järkyttymään: "Menin kotiin itku kurkussa"

Emilian vaateostosreissu päättyi epäonnisesti.

18-vuotias ruotsalainen Emilia oli löytänyt kahdet shortsit omassa koossaan ja mennyt sovittamaan niitä luulajalaisen H&M-liikkeen pukukoppiin. Kyseinen koko, 44, on tavallisen valikoiman suurin.

Ne eivät mahtuneet Emilialle; itse asiassa housut eivät edes nousseet ylös asti, kertoo Nyheter24-sivusto.

– Panin shortsit takaisin, ja menin kotiin itku kurkussa, nuori nainen kuvaa.

Aiemmin huonosta itseluottamuksesta kärsineen Emilian itsetunto on parantunut, mutta pukukoppitapaus aiheutti takapakkia.

Emilia julkaisi kuvan shortseista Facebookissa. Kommenteista kävi ilmi, että moni on kokenut saman kohtalon.

– Ihmisen ei tarvitse tulla ulos sovituskopista itku kurkussa, koska vaateketju ei myy vaatteita yhtenäisissä kokoluokissa. Pitäisi olla suurempi valikoima kokoja, jotta kaikki voisivat tuntea olonsa tervetulleiksi, Emilia toteaa.

Ruotsin H&M kommentoi tilannetta pahoitellen yleisellä tasolla sitä, ettei vaatemerkeille ole olemassa yhtenäisiä koko-ohjeistuksia. Koot myös vaihtelevat esimerkiksi sen mukaan, onko vaatteen tarkoitus olla ihonmyötäinen vai löysä.

Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan: aiemmin opiskelija Ruth Clemens havaitsi H&M:n sovituskopissa, ettei mahdu kyseisen brändin housuihin, vaikka on normaalipainoinen. Myös Marianne Grey sai tyrmistyä kyseisen brändin sovituskopissa mekkoa kokeillessaan.

Lähde: Nyheter24.se

***


Lue myös:

    Uusimmat