Emil Ruusuvuori saa vastaansa 203-senttisen syöttömörön – suomalaisella "elämänsä tilaisuus"

20-vuotias ranskalainen Giovanni Mpetshi Perricard on Wimbledonin ässätilaston ykkösnimi.

Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelissä kolmannelle kierrokselle edennyt Emil Ruusuvuori saa vastaansa suurelle yleisölle täysin tuntemattoman ranskalaispelaaja Giovanni Mpetshi Perricardin. Kentällä Perricard ei kuitenkaan voi jäädä huomaamatta, sillä mittaa syöttöhirmun varresta löytyy 203 senttiä.

20-vuotiaan nuorukaisen syötölle ei ole tämän vuoden pääsarjassa löytynyt pysäyttäjää, sillä Perricard on paukuttanut kahdessa pelaamassaan ottelussa peräti 78 läpisyöttöä. Lukemallaan Perricard on turnauksen ässätilaston ylivoimaisessa johdossa, sillä seuraavaksi paras noteeraus löytyy 65 ässää lyöneeltä Etelä-Afrikan Lloyd Harrisilta.

Perricardin tie Wimbledonin ässätilaston kärkinimeksi ei kuitenkaan ole ollut helppo, sillä hän pääsi pääsarjaan vasta "lucky loserina" hävittyään karsintojen päätöskierroksella maanmiehelleen Maxime Janvierille. Perricard osasi hyödyntää onnensa erinomaisesti ja päihitti pääsarjan avauskierroksella 20. sijoitetun USA:n Sebastian Kordan erin 3–2 ja toisella kierroksella Japanin Yoshihito Nishiokan erin 3–0.

Ruusuvuori tietääkin, että lauantaille suunnitellussa ottelussa häneltä vaaditaan nopeita refleksejä.

– Ihan äärettömän hyvä syöttö ja tuon kokoiseksi kaveriksi liikkuu silti hyvin, mitä hänen massapelejään näin. Mutta hänen iso juttunsa on se syöttö varsinkin ruoholla, kun on näin nopeaa, Ruusuvuori ennakoi ranskalaisässän kohtaamista.

Nouseva huippulupaus

Maailmanlistalla sijalla 58 oleva Perricard on tullut tänä vuonna ryminällä ATP-kiertueelle, sillä vielä vuodenvaihteessa hänen sijoituksensa listalla oli 205:s.

Jotain ranskalaisnuorukaisen potentiaalista kertookin se, että hän on ehtinyt jo napata turnausvoiton pääkiertueella, kun hän vei Lyonin massaturnauksen nimiinsä toukokuun lopulla.

Esimerkiksi maailmanlistalla sijalla 87 majailevalta Ruusuvuorelta vastaavan tason turnausvoitto puuttuu edelleen.

Ruusuvuorella tie auki

Turnauksessa 11. sijoitetun Kreikan Stefanos Tsitsipasin erin 3–1 peitonneen Ruusuvuoren kaavionosassa on kaikki auki, kun myös kuudenneksi sijoitettu Venäjän Andrei Rublev hävisi Argentiinan Francisco Comesanalle jo avauskierroksella. Jos suomalaispelaaja kääntää tiukaksi ennakoidun ottelun Perricardia vastaan edukseen, olisi neljännellä kierroksella häntä vastassa maailmanlistalla sijalla 122 oleva Comesana tai Italian 25. sijoitettu Lorenzo Musetti.

Ottaen huomioon, että Musetti ja Comesana viihtyvät parhaiten massakentillä, on 25-vuotiaalla Ruusuvuorella elämänsä tilaisuus edetä vähintään puolivälieriin asti.

Lue myös:

    Uusimmat