Emil Ruusuvuori palasi tenniskentille voitokkaasti – nappasi heti kovan päänahan

Suomalaistenniksen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori aloitti Pohjois-Amerikassa voitokkaasti, kun hän etenee kohti elokuun lopussa alkavaa Yhdysvaltain avointa mestaruusturnausta. Ruusuvuori peittosi New Yorkissa ATP Masters 1000 -turnauksen karsinnan ensimmäisellä kierroksella ranskalaisen Jeremy Chardyn. Maailmanlistan sijalla 101 oleva Ruusuvuori vei ottelun erin 6–0, 6–4.

Chardy on maailmanlistan sijalla 59. Parhaimmillaan hän on ollut sijalla 25, joten Ruusuvuori sai arvokkaan päänahan.

– Tällä tasolla on hyvä, jos saa useamman pelin voitettua peräkkäin, Ruusuvuori kuvasi avauserän nopeaa voittoa.

Toinen erä ratkesi syötönmurrolla, jolla Ruusuvuori nousi erävoittoon tilanteesta 5–4. Ottelun katkaiseminen kahdessa erässä oli Ruusuvuoren mieleen.

Pääsarjapaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Ruusuvuori kohtaa karsinnan toisella kierroksella perjantaina brasilialaisen Thiago Monteiron, joka voitti ensimmäisellä karsintakierroksella argentiinalaisen Federico Corian erin 6–3, 6–4. Monteiro on maailmanlistan sijalla 82.

Meneillään oleva ATP-turnaus pelataan perinteisesti Cincinnatissa, mutta nyt se on New Yorkissa. Koronaviruspandemiasta huolimatta Ruusuvuoren mukaan olo tuntuu turvalliselta, sillä pelaajat ovat eristyksissä hotellissaan ja pelikentillä.

– Tuntuu, että täällä kaikki on hyvin hallinnassa. 

Hän kävi New Yorkissa koronavirustestissä heti tultuaan maahan ja joutui odottamaan tulosta hotellissa. Toinen testi tehtiin kaksi vuorokautta myöhemmin.

– Tuntuu turvalliselta. Hotellista ei saa poistua, ja klubi on kiva. Tennistä, eikä sitten muuta, Ruusuvuori kertoi.

Ottelut pelataan ilman yleisöä. Ruusuvuori sanoi, että hän on tottunut pieniin katsojamääriin jo ATP-haastajatasolla, joten hänelle yleisön puuttuminen ei ole niin iso juttu.

Otsikkoa ja juttua muokattu kello 8.31.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja