Emil Ruusuvuoren tie tyssäsi välieriin – "Lähinnä ottaa päähän"

Suomalaisen tennispelaajan Emil Ruusuvuoren matka ATP250-turnauksessa katkesi välieriin. Ruusuvuori taipui Valko-Venäjän Ilja Ivashkalle erin 6–2, 6–1.

Pelaajat aloittivat ottelun kovien peruslyöntipallorallien kautta, kuvailee Suomen tennisliitto tiedotteessaan. Ivashka oli alusta hyvin kiinni Ruusuvuoren syötöissä ja hän pääsi tekemään murron jo suomalaisen toisessa syöttövuorossa. Valkovenäläinen hallitsi toista erää.

–  Oli kaikin puolin vaan todella huono matsi, Ruusuvuori sanoo pelin jälkeen STT:lle.

–  Kokonaisuudessa (turnauksessa oli) monta hyvää matsia. Tällä hetkellä lähinnä ottaa päähän tää matsi. Eiköhän se huomenna helpota.

Ruusuvuori on maailmanlistalla 76. sijalla ja Ivashka pitää 63. sijaa. Ottelu oli pelaajien kolmas kohtaaminen. Ivashka johtaa kohtaamisia nyt 2–1.Valkovenäläisellä on finaalissa vastassaan Ruotsin Mikael Ymer. ATP-finaali on Ivashkalle ensimmäinen. Ruusuvuori ei ole vielä koskaan pelannut ATP-finaalissa.

Hyvällä fiiliksellä Yhdysvaltain avoimiin

Yhdysvaltain Winston-Salemin turnaus oli Ruusuvuorelle viimeinen ennen ensi viikolla alkavaa Yhdysvaltain avointa mestaruusturnausta. Grand slam -turnaus alkaa ensi viikolla. Suomalaisella on ensimmäinen ottelu maanantaina.

–  Hyvä fiilis lähteä, Ruusuvuori sanoo.

Koronaviruspandemian takia tennisotteluita on pelattu ilman yleisöä. Viime vuoden Yhdysvaltain avoimen katsomot olivat tyhjillään. Tänä vuonna fanit pääsevät katsomaan pelejä.

– Siellä on varmasti aika monta innokasta, jotka on aika pitkään venaillut ja ollut karanteeneissa sun muissa (...) pääsee kattomaan ja kannustamaan tennistä, makeeta päästä sinne pelaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja