Emil Ruusuvuori ilmoitti: ei lähde Tokion olympialaisiin

Emil Ruusuvuori on päättänyt, että hän ei osallistu Tokion Olympialaisten tennisturnaukseen.

Tenniksen maailmanlistalla sijalla 74 oleva helsinkiläinen olisi todennäköisesti päässyt korkealta varapaikalta 64 pelaajan kaksinpelikaavioon, mutta pelaaja on valmentajansa Federico Riccin kanssa päättänyt huolellisen pohdinnan jälkeen painottaa kesän ja syksyn tärkeitä ATP-turnauksia, joissa hänellä on paljon pisteitä ja sitä kautta asemansa ATP-kiertueella puolustettavanaan.

– Olen vielä nuori pelaaja ja parhaat vuoteni ovat edessä – näen menestysmahdollisuuteni tulevissa Olympialaisissa alkaen Pariisista 2024. Pääfokukseni loppuvuoden osalta on siis ammattilaiskiertueen otteluissa, sillä loppukesän ja syksyn aikana on minulla paljon pisteitä puolustettavana. Tässä mielessä myös harmittavasti olympialaisten ajankohta ja sijainti asettavat isot haasteensa uratilanteeni kannalta, Ruusuvuori totesi Facebook-tiedotteessaan.

Jarkko Nieminen edusti Suomea Olympialaisissa 2004, 2008 ja 2012. Riossa 2016 suomalaisedustusta ei olympiatennikseen saatu. Ruusuvuori olisi palauttanut suomalaisen tenniksen olympiaperheeseen Tokiossa, mikä jo sinänsä kertoo 22-vuotiaan helsinkiläisen ottamista kehitysaskelista ATP-kiertueella.

– Totta kai on harmillista, että Emiliä ei Tokiossa nähdä, mutta kunnioitamme pelaajan tekemää päätöstä. Olympiakomitean strategiaan kirjatuissa menestystavoitteissa ammattilaisuus ja menestyminen ammattilaislajeissa on yhtä tärkeä tavoite kuin olympiamenestys. Tennis on tyyppiesimerkki lajista, jossa ammattilaisuudella ja ammattilaisena menestymisellä on vahva itseisarvo, Huippu-urheiluyksikön ja Tokion olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki huomauttaa.

Lähde: Olympiakomitean tiedote

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja