EM-luotsi pöyristyi toimittajan kysymyksestä – yksi sana sai raivon valtaan: "Joku vuotaa tietoja"

Italian päävalmentaja Luciano Spalletti raivosi lehdistön edessä Kroatia-tasapelin jälkeen. Toimittajan kysymys sai hänet epäilemään, että joukkueen sisällä olisi sisäpiiritietoa vuotava myyrä.

Italia varmisti maanantai-iltana paikkansa EM-kisojen neljännesvälierissä, kun se nousi viimeisen lohko-ottelunsa lisäajalla 1–1-tasapeliin Kroatiaa vastaan.

Päävalmentaja Spalletti ei kuitenkaan saapunut ottelun jälkeiseen pressitilaisuuteen helpottuneena ja iloisena. Pinna oli varsin kireällä.

Eräs toimittaja kysyi Spallettilta, oliko aloituskokoonpano hänen ja joukkueen välisen sopimuksen tulos. Sana “sopimus” sai huippuluotsin laukeamaan häkellyttävällä tavalla.

– Mitä tarkoitat “sopimuksella”? Kuinka vanha sinä olet? 51? Sinulla on siis vielä 14 vuotta aikaa täyttää 65 vuotta. Minä olen 65. Puhun pelaajille. Minun on kuultava heidän korvillaan ja nähtävä heidän silmillään, Spalletti tulitti.

– Heidän on täytynyt kertoa tästä sinulle. Sinä et ole tulkinnut sitä itse. Sinulle on kerrottu se, ja olet tehnyt hyvin toistamalla sen. Mitä mieltä sinä olet?

Italia oli pelannut kaksi ensimmäistä otteluaan neljän puolustajan alakerralla, mutta muutti Kroatia-pelissä ryhmityksensä 3-5-2-muotoon.

Kokenut valmentaja, joka sanoi tehneensä opinnäytetyönsä kyseisestä formaatiosta, meni kysymyksen johdosta aivan sekaisin.

Spalletti epäili, että maajoukkueen sisällä olisi myyrä. Toimittaja kuitenkin vannoi, ettei olisi “rehellisesti” kuullut mitään tietoja sisäpiiriläiseltä.

– “Rehellisesti” minä olen varma, että olet, Spalletti vastasi.

– Jos joku vuotaa tietoja siitä, mitä tapahtuu sisällä, se joku vahingoittaa maajoukkuetta. Kyse ei ole sopimuksesta. Mutta puhun pelaajien kanssa. Olet varmasti sotkenut asiat eri otteluihin, Spalletti päätti.

Lohkossaan toiseksi sijoittunut Italia kohtaa neljännesvälierissä Sveitsin. Ottelu pelataan tulevana lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat