Ranskalle jättipettymys! Kylian Mbappé riisuutui maskistaan pilkkudraaman keskellä

Ranska jäi 1–1-tasapeliin Puolaa vastaan EM-kisojen viimeisessä lohko-ottelussaan. Itävalta voitti samaan aikaan Hollannin, minkä vuoksi Ranska etenee neljännesvälieriin vasta lohkon toiselta sijalta.

Ottelun kumpikin maali syntyi rangaistuspotkusta maalittoman avausjakson jälkeen.

Ranska meni 1–0-johtoon Kylian Mbappén osumalla sen jälkeen, kun Ousmané Dembéléä oltiin rikottu rangaistusalueen sisällä.

Avausjaksoon palannut Mbappé tuuletti osumaansa ottamalla kasvomaskinsa pois. Kyseessä oli hänen ensimmäinen osumansa EM-arvoturnauksessa.

Puola, jonka karsiutuminen EM-kisojen jatkopeleistä oli jo varmistunut kahden ensimmäisen ottelun jälkeen, nousi kuitenkin tasoihin 10 minuuttia ennen päätösvihellystä.

Robert Lewandowski upotti pilkkunsa sisään, mutta vasta toisella yrittämällä. Ensimmäinen yritys jäi ranskalaisvahti Mike Maignanin hanskoihin. Tämä oli kuitenkin liikkunut liian aikaisin viivaltaan, minkä myötä Barcelona-hyökkääjä pääsi laukomaan uudelleen, eikä toistamiseen tyrinyt.

Ranska on nyt samalla puolella pudotuspelikaaviota kuin Espanja, Saksa ja Portugali. Lohkovoitolla EM-kisojen kirkkain mestarisuosikki olisi saanut helpomman reitin finaaliin.

Ranska ei onnistunut tekemään EM-kisojen lohkovaiheessa yhtäkään pelitilannemaalia.

Lue myös:

    Uusimmat