EM-turnauksesta pettymys Suomelle

Suomen lentopallonaisten EM-turnaus päättyy alkulohkoon kolmatta kertaa peräkkäin. Suomi hävisi Tallinnassa tänään päätösottelussaan lohkokärki Hollannille suoraan kolmessa erässä. Hollanti voitti erät 25–18, 25–21 ja 25–17.

Suomen tappio oli odotettu, sillä Hollanti on Euroopan huippumaa ja sijoittui viime EM-kisoissa kaksi vuotta sitten neljänneksi. Suomea vastaan Hollanti pelasi pääosin kakkoskuusikollaan.

Suomi ei ole yltänyt alkulohkosta jatkoon vuosien 2019, 2021 ja 2023 EM-turnauksissa. Jatkopaikkaan ei riitä yksi voitto alkulohkossa.

Tammikuussa valitun päävalmentaja Nikolas Buserin luotsaamana Suomi voitti Tallinnassa vain Viron, kun viisieräinen ottelu isäntäjoukkuetta vastaan päättyi lauantaina Suomen eduksi 3–2. Tappion Suomi kärsi Slovakialle, Ranskalle, Espanjalle ja Hollannille.

– Tavoite oli päästä alkulohkosta jatkoon, joten sen kariutuminen on ilman muuta pettymys, Buser sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Häntä harmitti, että joukkueen kesällä tekemä kova työ ei saanut palkintoa. Jatkopaikan karkaaminen ratkesi maanantaiseen niukkaan tappioon Espanjalle.

Lue myös:

    Uusimmat