EM-mitali oli vasta alkua – Kristian Pullilta kovia puheita olympialaisista: "Ei se mahdotonta ole"

16:58
Tulosruudun viikon vieraana pituushypyn SE-mies Kristian Pulli.

Hiljattain hallikisojen EM-pronssia pituushypyssä saavuttaneen Kristian Pullin seuraava tähtäin on kansainvälisissä kilpailuissa ja olympialaisissa.

26-vuotias Pulli on tällä hetkellä yksi suomalaisen yleisurheilukentän mielenkiintoisimpia urheilijoita. Vuosi vuodelta tasoaan nostanut Pulli ylitti viime kesänä Tokion olympiarajan komeasti, kun hän venytti uudeksi ennätyksekseen 827.

Pulli on jo nimetty tulevan kesän olympiajoukkueeseen. Lahjakas pituushyppääjä ei halua matkustaa Tokioon vain näyttäytymään, vaan hän janoaa kisoista menestystä.

– Olen nuoresta asti peilannut itseäni maailman parhaisiin. Minulla ei oikein koskaan ole ollut sellainen olo, että olisin Euroopan tai Suomen tasolla kotonani. Se on unelmani ja yksi suurista tavoitteista päästä olympialaisiin. Ja ennen kaikkea pystyä menestymään siellä, Tulosruudun viikon vieraana ollut Pulli kommentoi. 

Pulli hyppäsi hiljattain komeasti pituushypyn EM-pronssia Torunin hallikisoissa tuloksella 824. Arvokisamitali antoi suomalaistähdelle tärkeää tietoa siitä, ettei maailman kärki ole mahdottoman kaukana. Jos valmistautuminen ja kisakausi osuu nappiin, ei Pulli pidä olympiamitalia mahdottomana ajatuksena.

– Ei se mahdotonta ole. Halli-EM auttoi ajatusta paljon eteenpäin, että se olisi mahdollista. Kun puhumme MM- ja olympiatasosta. Siellä ollaan 830 päällä. Täytyy hypätä semmoisia tuloksia stadionolosuhteissa.

Pulli tiedostaa täysin, että olympiamitaliin vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia ja paljon paineensietokykyä.

– EM-kisat osoittivat sen, että olen erittäin lähellä sitä tasoa, mitä se vaatii. Uskon, että jos kaikki onnistuu, kaikki on mahdollista. Tavoitteeni ovat huipulla. En halua tyytyä Euroopan tasoon. Aina lähden voittamaan.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta. Pulli kertoo muun muassa kehityksensä taustoista ja viime aikojen ennätyshypyistään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja