EM-kisoissa vakuuttanut Jere Uronen hehkuttaa uutta seuraansa: "Odotan, että pääsen haastamaan itseäni ihan maailman huippuja vastaan"

6:17
Tulosruutu: EM-turnauksessa vakuuttanut Jere Uronen hehkuttaa siirtoaan: "Odotan, että pääsen haastamaan itseäni ihan maailman huippuja vastaan"

Huuhkajien kärkipelaajien joukkoon kesän EM-turnauksessa noussut Jere Uronen on uuden edessä Ranskan pääsarjan Brestissä. Kolmivuotisen sopimuksen ranskalaisseuran kanssa allekirjoittanut Uronen iloitsee uudesta askeleesta urallaan.

Huuhkajien Jere Urosen pitkä jakso Belgiassa tuli päätökseen, kun laitapelaaja solmi sopimuksen Ranskan pääsarjassa pelaavan Brestin kanssa. Uronen ehti pelata belgialaisessa Genkissä vuodesta 2016 lähtien. Kirkkaimmiksi saavutuksiksi Belgiassa tulivat maan mestaruus sekä paikka Mestarien liigassa.

Nyt oli aika siirtyä isompiin ympyröihin. Ranskan liigassa vastaan asettuu maailman kärkipelaajia PSG:n Neymarista lähtien.

– Odotan sitä, että pääsen haastamaan itseäni ihan maailman huippuja vastaan. Se oli jotain, mitä halusin tässä kohtaa. Tiesin että olen valmis siihen, sitä lähdin tällä siirrolla hakemaan, Uronen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

– Mielestäni tämä on luonnollinen steppi. Henkilökohtaisesti tämä on itselleni sopivin liigana ja paikkana. Tiedän, että tämä on se maa, missä tulen kehittymään ja viemään peliäni eteenpäin.

Urosen uusi seura säilyi viime kauden päätteeksi vain täpärästi pääsarjassa. Brest keräsi 38 ottelussaan 41 pistettä ja oli lopputaulukossa sijalla 17. Matkaa putoamiskarsintaan päätyneeseen Nantesiin jäi yksi piste. Ensimmäinen suora putoaja Nimes jäi kuuden pisteen päähän.

Uronen sanoo kuitenkin vakuuttuneensa seuran tulevaisuuden suunnitelmista ja tavoitteista, joita hän haluaa olla edistämässä.

– Juttelin tietysti pitkään heidän ambitioistaan ja muutenkin siitä, mihin suuntaan seura haluaa mennä. Olen iloinen, että saan olla mukana tässä suunnitelmassa ja pystyn auttamaan seuraa menemään siihen suuntaan ja pääsemään niihin tavoitteisiin, mitä heillä on.

Uronen kertoo uutta seuraa valitessaan halunneensa löytää kokonaispaketin, jossa ura ja perheen viihtyminen kohtaisivat. Brestissä vaatimukset täyttyivät. Uronen haluaa ison roolin joukkueesta.

– Ura jalkapalloilijana on niin lyhyt ja menee nopeasti ohi. Se on ollut prioriteetti ja niin oli tässäkin siirrossa. Tiesin, että että olen valmis pelaamaan korkeammissa liigoissa, mutta yhtä lailla halusin löytää hyvän kodin. Jos näytän, että olen tarpeeksi hyvä, saan ison roolin ja pystyn olemaan auttamassa joukkuetta. Se on yksi iso syy, että olen tosi iloinen tästä siirrosta.

Uronen pelasi Suomen jalkapallomaajoukkueen paidassa historiallisissa ensimmäisissä EM-kisoissa kesäkuussa. Mainiot otteet kentällä herättivät huomiota, ja Uronen uskoo onnistuneella kisamatkalla olleen vaikutuksensa siirrossa.

– En osaa varmasti sanoa, mutta uskoisin että näin oli. Totta kai se on jokaisen futarin tavoite ja unelma, että pääsee pelaamaan maajoukkueessa ja pukemaan maansa paidan arvokisoissa. Jos siellä onnistuu, se on vaan plussaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja