Mainos

Eloonjääneet sinnittelevät pimeässä ja kylmässä Sendaissa

Japania ravistellut maanjäristys ja sitä seurannut tsunamia koettelivat pahimmin itärannikolla sijaitsevaa Sendain kaupunkia. Japanilaisäidin mukaan tunnelma kaupungissa on epätoivoinen, sillä luonnonkatastrofista selviytyneet joutuvat nyt sinnittelemään pimeyden ja kylmyyden keskellä.

- Naapurustossani on pilkkopimeää. Meillä ei ole sähköjä tai puhdasta vettä. Koska lämmitystä ei ole, täällä on kylmää, kertoi Makiko Tazaki puhelimitse uutistoimisto AFP:lle. Samaan aikaan jälkijäristykset ravisuttivat edelleen Sendaita.

Nelikymppinen Tazaki oli yksin kotona, kun 8,9 magnitudin jättijäristys iski keskellä iltapäivää paikallista aikaa. Kauhuissaan ollut perheenäiti tarrautui pylvääseen ja piteli siitä kiinni henkensä edestä.

Tazakin mukaan maa keinui voimakkaasti hänen jalkojensa alla usean minuutin ajan, jotka "tuntuivat iäisyydeltä".

- Tiesin heti, että tämä ei ollut samanlainen järistys kuin aikaisemmin kokemani. Se ruokki pelkoani.

"Voiko tämä olla totta?"

Heti, kun järistys alkoi hellittää, Makiko Tazaki kiiruhti 11-vuotiaan poikansa koululle. Huojentuneena hän havaitsi, että oppilaat oli evakuoitu koulun pihalle.

- Oppilaat olivat juosseet koulurakennuksesta ja jättäneet kaikki tavaransa luokkiin. Pojat yrittivät olla urheita, mutta muutamat tytöt itkivät, kertoo Tazaki.

Japanilaisäidin onneksi perheen talo on rakennettu ylämaalle, joten se säästyi tuhoisalta tsunamilta. Sen sijaan hyökyaalto huuhtoi tieltään ainakin 1 200 rakennusta Sendaissa. Lisäksi paikallinen poliisi on kertonut, että kaupungin rannalta on löytynyt 200-300 ruumista.

- Kuulin radiosta rannikkoalueen kauhistuttavasta tuhosta. En voi uskoa, mitä on tapahtunut. Kyselen yhä itseltäni "Voiko tämä olla totta?".

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.