Mainos

Suomalaismiehen järistystunnelmat: Paikalliset alkoivat panikoida

Veli-Pekka Häkkinen oli työmatkalla Tokion kupeessa sijaitsevassa Naritan kylässä, kun järistys iski. Seurue oli saapunut aamupäivällä paikallista aikaa Tokion lentokentän läheiseen Hilton-hotelliin.

Häkkinen kävi valvotun yön jäljiltä nukkumaan, mutta heräsi iltapäivällä outoon tunteeseen.

— Heräsin varttia vaille kolme, kun yhdeksännessä kerroksessa alkoi täristä. Katsoin ikkunasta hotellin ympärille ja kesti hetken ennen kuin ymmärsin, mitä on tapahtumassa.

Vapinan voimistuessa oli vaikea päästä liikkumaan. Kesti useita minuutteja, kun Häkkinen pääsi ulos omasta huoneestaan samassa kerroksessa asuneiden muiden suomalaisten pariin.

Samoihin aikoihin alkoi kuulua japaninkielisiä kuulutuksia, joita hotellin pääosin ulkomaiset asukkaat eivät ymmärtäneet.

— Meni hetki ennen kuin kuului englanniksi, että kaikki ulos.

Työporukka poistui hotellin yhdeksännestä kerroista hätäuloskäyntinä toimineita portaita pitkin. Poistuminen hotellista sujui rauhallisesti ja ulkona paikalliset antoivat turisteille lisää ohjeita.

— Ehkä yllättävintä koko tilanteessa oli, että hotellin pääasiassa ulkomaiset vieraat olivat rauhallisia. Se säikäytti, kun paikalliset alkoivat panikoida.

Ulkona tilanne rauhoittui nopeasti ja järistys lakkasi. Myöhemmin aluetta ovat ravistuttaneet muutamat jälkijäristykset.

— Olemme saaneet tiedon, jonka mukaan uuden voimakkaan järistyksen tuleminen olisi erittäin epätodennäköistä. Suurimmat tuhot ovat varmasti tulleet tsunamialueelle, joka on parinsadan kilometrin päässä täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.