Elon Musk väläyttää mahdollisuutta vetää X-palvelu pois Euroopasta

Miljardööri Elon Musk on väläytellyt mahdollisuutta vetää omistamansa X-palvelu pois Euroopasta tai estää sen käyttö EU-alueella. Asiasta kertoo uutis- ja ajankohtaisjulkaisu Insider.

Elon Muskin harkitsema toimi olisi vastaveto Euroopan unionille, joka on tiukentanut sääntelyään esimerkiksi sosiaalisen median vihamielisen sisällön suhteen. Miljardöörin kerrotaan olevan yhä turhautuneempi EU:lle, joka haluaa selvittää, miten Muskin yritys suitsii haitallisen sisällön leviämistä.

EU:n digipalvelusäädöksenä tunnetun säännöstön tavoitteena on luoda turvallinen digiympäristö kansalaisille ja yrityksille.

Elon Muskin X-palvelua on arvosteltu esimerkiksi siitä, että se ei estä vihapuheen ja valeuutisten leviämistä riittävän tehokkaasti.

Musk otti asiaan kantaa palvelu X:ssä torstaina ja ilmoitti, että Insiderin uutinen ei pidä paikkansa. Hän kutsui sitä lyhyessä viestissään täysin vääräksi.

Syyskuussa kerrottiin Muskin kaavailevan palvelun muuttamista maksulliseksi, jotta automaattiset bottitilit saataisiin kuriin. Tällaiset tilit voidaan valjastaa poliittisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin tai esimerkiksi maalittamiseen.

Sosiaalisen median alusta X tunnettiin ennen Muskin omistajuutta Twitterinä. Musk osti yrityksen viime vuonna 44 miljardilla dollarilla.

Lue myös:

    Uusimmat