Elon Musk kehotti äänestämään republikaaneja Yhdysvaltain välivaaleissa

Näin Elon Muskin kritisoidut ulostulot vaikuttavat miljardöörin bisneksiin – analyytikko vastaa suorassa lähetyksessä 7:02
Katso myös: Näin Elon Muskin kritisoidut ulostulot vaikuttavat miljardöörin bisneksiin.

"Kun valta on jaettu, se hillitsee molempien puolueiden pahimpia ylilyöntejä."

Pikaviestipalvelu Twitterin taannoin ostanut miljardööri Elon Musk on kehottanut amerikkalaisia äänestämään republikaaneja Yhdysvaltain välivaaleissa tiistaina.

– Kun valta on jaettu, se hillitsee molempien puolueiden pahimpia ylilyöntejä. Siksi suosittelen äänestämään republikaaneja kongressiin, koska presidenttinä on demokraatti, Musk twiittasi.

Kirjoitus oli sen otsikon mukaan suunnattu "avoimesti ajatteleville äänestäjille".

– Vakaumukselliset republikaanit tai demokraatit eivät koskaan äänestä toisen puolueen edustajaa, joten itse asiassa riippumattomat äänestäjät päättävät, ketkä ovat vallassa, hän jatkoi.

Muskin Twitterin ostaminen on herättänyt epäilyksiä siitä, kuinka puolueettomana viestialustaa voidaan pitää. Musk on niin ikään ajanut Twitteriin rajuja muutoksia irtisanomalla runsaasti työntekijöitä ja ilmoittamalla haluavansa varmennetuille tileille kuukausimaksut.

Musk on kertonut myös poistavansa Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin kiellon käyttää Twitteriä, joskaan tämä ei tapahdu ennen välivaaleja.

Lue myös:

    Uusimmat