Elon Muskin seuraava siirto: Haluaa tietokoneen ihmisten aivoihin

Muun muassa Teslasta ja SpaceX -avaruusraketeista tunnettu amerikkalainen miljardööri Elon Musk on tehnyt uuden aluevaltauksen. Tällä kertaa kyse on vielä melko futuristisesta tuotteesta.

Musk on sijoittanut Neuralink-nimisen yritykseen, joka on vasta alkumetreillä. Neuralink kehittää aivoihin asennettavia pienikokoisia tietokoneita, joiden avulla ihminen voi kehittää aivokapasiteettiaan ja tuoda keinotodellisuuden entistä lähemmäksi arkipäiväistä elämää. Aivosiruilla voisi esimerkiksi pidentää muistia.

Elon Musk on aikaisemmin todennut, että tulevaisuudessa hän uskoo biologisen ja dgitaalisen älykkyyden lähentyvän toisiaan. Musk pitää myös mahdollisena, että ihmisten älykkyys voi kehittyä merkittävästi tietokoneiden avulla.

Aivosirut eivät ole vielä todellisuutta muualla kuin sci-fi-viihteessä. Toisaalta joidenkin sairauksien kuten Parkinsonin taudin hoidossa on jo kokeiltu päähän asennettuja implantteja. Aivoihin tehtävät operaatiot ovat kuitenkin niin riskialttiita, että niitä tehdään hyvin harvoille potilaille.

Neuralink perustettiin vasta viime kesänä. Muskin sijoituksen odotetaan nopeuttavan tuotekehitystä merkittävästi.

Kuva: Steve Jurvetson / Flickr.com / Wikimedia Commons

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja