Elokuvantekijänä mainetta niittävä Anna Eriksson uuden musiikin julkaisemisesta HS:lle: "En halua siihen peliin lähteä enää"

Laulajana tunnettu Anna Eriksson kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa väsyneensä siihen, että täytyy käydä "järjetöntä taistelua" voidakseen pitää kiinni omasta visiostaan.

Anna Erikssonin ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus saa maailmanensi-iltansa elo-syyskuun vaihteessa Italian Venetsiassa.

Erikssonin, 41, elokuva on ehdolla Venetsian perinteikkäiden elokuvajuhlien Lion of the Future -sarjassa kisaamassa parhaan esikoisohjauksen palkinnosta.

M-elokuva on mukana myös elokuvajuhlien kanssa rinnakkain järjestettävän kansainvälisen kriitikkojen viikon Settimana Internazionale della Critica -sarjassa.

Sarjassa esitetään yhteensä seitsemän Italian elokuvakriitikkojen liiton valitsemaa esikoiselokuvaa.

Anna Eriksson on tunnettu Suomessa 1990-luvulta lähtien laulajana.

Hänen toistaiseksi viimeisin studioalbuminsa Mana julkaistiin vuonna 2012. Eriksson palkittiin levystä vuonna 2013 Teosto-palkinnolla.

Kesällä 2018 Anna Eriksson on nähty pitkän tauon jälkeen myös keikkalavoilla, mutta uutta musiikkia hän ei ole julkaissut Mana-albumin jälkeen.

Kesän kiertueella Eriksson on esittänyt uransa isoimpia hittejä.

– Ainut vilpitön kohtaaminen musiikin ja yleisön kanssa tapahtuu livetilanteessa, Eriksson kuvailee Helsingin Sanomien haastattelussa.

Mutta julkaiseeko Anna Eriksson enää uutta musiikkia? Laulaja ei tiedä vastausta.

– En halua siihen peliin lähteä enää. Väsyin siihen, että täytyy käydä järjetöntä taistelua voidakseen pitää kiinni omasta visiostaan.

Anna Eriksson nousi julkisuuteen vuonna 1995 esiinnyttyään MTV:n Kiitorata-ohjelmassa. Erikssonin tunnetuimpia hittejä ovat Kun katsoit minuun ja Kaikista kasvoista.

Lue myös:

    Uusimmat