Elokuvakaraoke hullaannutti yleisön Sodankylän yössä

Yleisö innostui elokuvakaraokesta Sodankylän elokuvajuhlilla.

Nuori Eino Grön kapuaa kerrostalon katolle ja laulaa. Ympärillä sykkii kesäinen Helsinki. Yleisö lämpenee. Heti perään isoon telttaan pystytetylle valkokankaalle ilmestyy Four Cats. Kappale Suuret setelit karsii viimeiset rippeet yleisön lauluestoista. Kaikki ovat mukana.  

Maunu Kurkvaaran vuonna 1963 ohjaama iskelmäelokuva etenee Ann-Christinen ja Four Catsin esittämään kutsuun Mennään tanssimaan. Katsomon ja valkokankaan väliin jäävä pieni tila täyttyy nopeasti, ja tanssiparit pusertuvat toisiaan vasten.  

Tunnelma vain tiivistyy, kun Timo Jämsen ja The Strangers tarjoilee Yyterin twistin. Tanssijoiden keinuvat lanteet kopsahtelevat toisiinsa.  

Reilun tunnin ilottelu kääntyy loppulauluihin. Reijo Taipaleen Satumaa pitää edelleen lattian täynnä. Nyt pareja on ympäri telttaa - monet kovin lähekkäin ja kiihkeästi suudellen.  

Elokuvakaraoke on hyvä viihdelisä Sodankylän elokuvajuhlille. Lauantain vastaisen yön Kurkvaara-karaoke ja myöhäisen torstai-illan Blues Brothers -iloittelu olivat yleisömenestyksiä.  

Kivaa oli. Mahtavaa. Tätä lisää, olivat yleisimmät kommentit. Joku osasi ihailla myös 60-luvun kuvia Helsingistä.  

– Minähän osaan kaikki sanat, hihkaisi mies takarivistä.  

Aivan putkeen ei kaikki osunut. Monilta ravisti estot muu kuin laulu. Lavan ja katsomon väliä syöksyilleet parit eivät pimeässä aina katsoneet, etenevätkö he penkkivälien vai penkeillä vielä istuvien sylien kautta.  

  

Leffaraati puree  

  

Takuuvarma yleisömenestys on myös sunnuntain leffaraati.  

– Neljä antaa lyhytelokuvista pisteitä ja minä vaan yritän viisastella. En edes tiedä, ketkä tulevat tuomareiksi ja mitä leffoja nähdään. Mutta osaan kyllä sujuvasti puhua puuta heinää, kertoo raadin vetäjä, taiteen ja viihteen monitoimimies Jukka Virtanen.  

Neljättä kertaa Sodankylän juhlilla oleva Virtanen vakuuttaa, että sali tulee taas täyteen.  

Hänen mukaansa raati on hyvä tekosyy näyttää ihmisille lyhytelokuvia, jotka muuten eivät ole kovin yleisöä houkuttelevia.  

– Eihän tässä leffaraadissa muuten ole mitään tolkkua, Virtanen nauraa. 

Lue myös:

    Uusimmat