Ellen DeGeneres nöyryytti Moderni perhe -tähteä jatkuvasti ohjelmassaan – Sofia Vergara vastaa vihdoin kohuun

Ellen DeGeneresin tapa pilkata Sofia Vergaran aksenttia on herättänyt keskustelua somekansan keskuudessa.

Juontaja Ellen DeGeneres on ollut ohjelmansa Ellen Degeneres Show kanssa jo pidemmän aikaa kohun silmässä, kun aiemmin kesällä uutisoitiin, että ohjelman tuotannosta aloitetaan sisäinen tutkinta. Useat ohjelmassa työskennelleet ovat syyttäneet tuotantoa muun muassa toksisesta työilmapiiristä, hyväksikäytöistä sekä loukkaavasta kohtelusta. 

Tämän lisäksi somekansa on nostanut esille useita DeGeneresin ohjelmassa nähtyjä vierailuja, joissa juontaja on useiden mielestä käyttäytynyt kyseenalaisella tavalla. Yksi näistä tapauksista liittyy Moderni perhe -tähti Sofia Vergaraan. Twitterissä on levinnyt hiljattain laajalle videokooste Vergaran vierailuista DeGeneresin ohjelmassa. Pätkissä näkyy, kuinka DeGeneres pilkkaa kolumbialais-yhdysvaltalaista Vergaraa jatkuvasti tämän aksentista. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Videossa näkyy muun muassa, kuinka DeGeneres kertoo opettavansa Vergaralle englanninkielisen sanan sekä toisen haastattelussa ihmettelee, kuinka on mahdollista, että Vergara on näytellyt Moderni perhe -sarjassa kymmenen vuoden ajan, mutta hänen englantinsa "on vain mennyt huonommaksi". Toisessa haastattelussa taas, jossa Vergara oli yhdessä Reese Witherspoonin kanssa, DeGeneres kertoo Vergaran englanninkielentaidon parantuneen. Useat ovat kommentoineet asiaa sosiaalisessa mediassa, todeten DeGeneresin käytöksen olevan sopimatonta ja loukkaavaa Vergaraa kohtaan. 

Vergara itse kommentoi asiaa Twitterissä julkaisemassaan päivityksessä, jonka yhteydessä hän julkaisi myös videon, jossa näkyy hänen koko haastattelunsa yhdestä videokoosteen osasta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kaksi koomikkoa pitää hauskaa yhdessä viihdyttääkseen. Kaverit, en koskaan ollut uhri, olin aina mukana vitsissä, Vergara kommentoi. 

Vergaran vastaus ei kuitenkaan tyynnyttänyt Twitterissä käytävää keskustelua asiasta. Useiden mielestä DeGeneresin tapa pilkata Vergaran aksenttia antaa huonon esimerkin muille. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Vanhemmillani, kenellä on vahvat espanja-aksentit, ei ollut vaihtoehtoa olla "mukana vitsissä". Sen sijaan he olivat vitsien kohde. Maahanmuuttajien lapsena olin aina kiusattu siitä syystä. Sinun "viihteesi" voi johtaa siihen, että jotkut ajattelevat heillä olevan vapaus tehdä muita naurunalaiseksi, eräs kommentoija toteaa. 

Vergaran tapauksen lisäksi sosiaalisessa mediassa on nostettu esille myös muiden DeGeneresin vieraiden kokemia sopimattomilta tai ikäviltä vaikuttaneita tilanteita. Twitterissä on keskusteltu muun muassa videosta, jossa DeGeneres koitti saada Mariah Careyn juomaan alkoholia paljastaakseen, että laulaja oli raskaana. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Ellen pakottamassa Mariah Careyta juomaan alkoholia todistaakseen, ettei hän ollut raskaana. Myöhemmin Mariah sai keskenmenon, josta hänen oli kerrottava julkisesti hänen (DeGeneresin) takia.

Kun kohu ohjelman tuotannon kulissien takaisista tapahtumista alkoi, DeGeneres lähetti työntekijöilleen kirjeen, jossa hän pyysi kaikilta anteeksi omasta puolestaan heidän negatiivisia kokemuksiaan työskennellessään ohjelmassa. 

– Koska olemme kasvaneet ekspontentiaalisesti, en ole pysynyt kartalla kaikesta ja olen luottanut siihen, että muut tekevät työnsä siten, kuten he tiesivät, että haluan heidän tekevän työnsä. Selkeästi jotkut eivät tehneet niin. Tämä tulee nyt muuttumaan ja olen sitoutunut varmistamaan sen, ettei näin tapahdu enää uudestaan, DeGeneres totesi kirjeessään. 

Useimmat ohjelman tuotannosta kantautuneet syytökset kohdistuvat joihinkin ohjelman vastaavista tuottajista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja