Eliza, 7, tarjoutui Zaran malliksi esittelemään poikien vaatteita kannustaakseen muita tyttöjä – "tytöt voivat myös käyttää niitä vaatteita"

7-vuotias mekkoja vihaava tyttö haluaisi malliksi poikien mallistolle, sillä hän ei halua, ettei kukaan tyttö jäisi hienoista vaatteista paitsi.

Englantilainen Eliza Brichto, 7, kirjoitti Zara Kids -vaatemallistolle kirjeen, jossa pieni tyttö tarjoaa itseään vaateketjun malliksi. Eliza ei kuitenkaan halua esitellä tyttöjen vaatteita, vaan poikien mallistoa.

Kirjeessään Eliza kertoo Zaralle, että hän rakastaa poikien vaateosastoa, ja se on ainoa paikka, mistä hän tekee vaateostoksia. Mallintaitojaan Eliza esittelee myös kuvissa, joissa hän poseeraa poikien vaatteissa.

– Hän päätti, että hän haluaisi olla Zaran poikienosaston malli näyttääkseen, että tytöt voivat myös käyttää niitä vaatteita ja kannustaakseen muita tekemään samoin, sillä hän oli huolissaan, että he voisivat jäädä siitä paitsi, Elizan äiti Jess kertoo Daily Mailille.

– Hän kommentoi kerran, ettei ollut reilua, että kaikki mallit olivat poikia ja tyttöjä ei hyväksytty heidän kuviinsa. Hän ei vain ymmärtänyt miksi, koska vaatteet olivat niin hienoja.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Omanlaisensa persoona"

Äidin mukaan hän pakotti kerran kolmevuotiaan Elizan pukeutumaan häissä mekkoon ja juhlissa kaikki kehuivat tyttöä kauniiksi. Sen jälkeen Eliza oli päättänyt, ettei enää koskaan halunnut käyttää mekkoja.

– Eliza on aina ollut omanlaisensa persoonansa, ja aina todella varma siitä, mistä hän pitää ja ei pidä. Hän ei ole koskaan ollut kiinnostunut seuraamaan massoja. Hän on aina ollut kiinnostunut muodista, mutta ei ole koskaan kokenut, että tyttöjen vaatteet olisivat häntä varten, Jess kertoo.

Viime vuoden puolella espanjalainen vaatemerkki Zara on siirtynyt kohti sukupuolineutraalimpaa linjaa: Ketjun sivuilla on esiintynyt niin nais- kuin miesmalleja samoissa asuissa. Vielä Zara ei kuitenkaan ole vastannut tytön kauniiseen käsinkirjoitettuun kirjeeseen.

Lähde: Daily Mail

***

17:54

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja