Tytär ei halunnut lihavaa nukkea, äidiltä osuva kysymys: "Hänen vartalonsa on erilainen – tarkoittaako se, että hän on vääränlainen?"

Amerikkalaisäiti ei jättänyt asiaa sikseen, kun tytär ei halunnut lihavampaa Barbie-nukkea. Äiti päätti opettaa tyttöä arvostamaan erilaisia vartaloita. 

Kahden lapsen äiti Allison Kimmey Floridasta tunnetaan kehopositiivisista viesteistään lapsilleen. Aiemmin olemme esimerkiksi kertoneet  äidin osuvasta vastauksesta, kun hänen tyttärensä haukkui häntä läskiksi sekä äidin kehopositiivisesta kasvatustavasta.

Nyt Allison on kerännyt tykkäysvyöryn uudella Instagram-päivityksellään. Kaikki alkoi, kun äiti huomasi 5-vuotiaan tyttärensä Cambellen heittäneen kurvikkaan Barbie-nukkensa roskiin. Allison kysyi tyttäreltään, oliko tämä heittänyt nuken roskiin ja tyttö vastasi kyllä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun Allison kysyi miksi, kertoi tytär heittäneensä nuken pois, koska hän ei pitänyt siitä. Kurvikkaalla Barbiella ei ollut oikeanlaiset kädet, sen jalat olivat liian isot, se ei mahtunut kuin yksiin vaatteisiin eikä se näyttänyt samalta kuin muut Barbiet, tytär sanoo.

Allison kertoo Instagramissa muuttuneensa täysin sanattomaksi. Hän pystyi itse samaistumaan pluskokoisena naisena kurvikkaan Barbie-nuken tilanteeseen. Allison itse oli tuntenut samaa hoikkien naisten maailmassa: Hänen kätensä eivät olleet oikeanlaiset, jalat olivat isot ja mikään vaate ei sopinut.

"Miltä uskot, että Barbiesta nyt tuntuu?"

Allison ei halunnut välttää vaikeaa keskustelua ja jättää asiaa siihen, vaan äiti selitti tyttärelleen, ettei kurvikasta nukkea pitäisi kohdella mitenkään eri tavalla vain tämän ulkomuodon takia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti: "Miltä uskot, että Barbiesta nyt tuntuu, kun heitit hänet roskiin? Oliko se kivasti tehty?"

Tyttö: "Luulen, että hän on surullinen ja itkee."

Äiti: "Vain koska hänen vartalonsa on erilainen, tarkoittaako se, että hän on vääränlainen?"

Tyttö: "Ei, äiti. Koska hänellä on enemmän läskiä. Ja on ihan okei, että on läskiä."

Äiti: "Ja vain, koska vaatteet eivät sovi hänelle, tarkoittaako se, ettei hän saisi leikkiä muiden barbieiden kanssa?"

Tyttö: "Ei, äiti. Meidän täytyy olla mukavia kaikille."

Äiti: "Onko sinulla kavereita, jotka näyttävät erilaiselta kuin sinä?"

Tyttö: "Kyllä äiti. Joillain on laihat jalat ja toisilla tytöillä, kuten minulla, on jalat, jotka koskevat toisiaan."

Allisonin mielestä lapsen aikaisiakaan merkkejä keho-ongelmista ei pitäisi ohittaa. Äiti itse kertoo tarttuvansa tietoisesti asiaan, selvittävänsä lapsen tuntemukset ja sen, miksi hän tuntee näin ja tarjoaa uuden rakastavamman näkökulman.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jo lähes 8 000 ihmistä on tykännyt kannustavasta julkaisusta ja kehunut Allisonia asian hoitamisesta fiksulla tavalla.

Lähteet: Independent, Instagram

***

7:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja